Bouwdepot

Bij je hypotheekaanvraag, geef je aan hoeveel geld je wilt lenen voor de verbouwing van je woning. Dit deel van je hypotheekbedrag stort Moneyou op een speciale rekening: het bouwdepot. Het geld in het bouwdepot moet je uitgeven aan de bouw of verbetering van je woning. Bij een bestaande woning gebeurt dat op basis van de rekeningen van de werkzaamheden die zijn uitgevoerd. Deze rekeningen stuur je op naar Moneyou. Koop je een nieuwbouwwoning, dan komt zelfs het hele hypotheekbedrag in het depot. Bij een nieuwbouwwoning worden de ingediende facturen rechtstreeks aan de aannemer of leverancier betaald. Je hoeft deze rekeningen niet zelf vooruit te betalen.

Rentevergoeding over je bouwdepot

Zodra je je hypotheek is ingegaan, start je maandelijks met het betalen van rente en eventueel aflossing over je lening en dus ook over het bedrag in je bouwdepot. Over het bedrag dat in het bouwdepot staat ontvang je ook een rentevergoeding. Dit bedrag is gelijk aan de hypotheekrente die je betaalt. Betaal je 4% hypotheekrente, dan ontvang je dus 4% rentevergoeding. Bestaat je lening uit meerdere leningdelen met verschillende rentepercentages? Dan bepalen we de rentevergoeding over je bouwdepot op basis van een gewogen gemiddelde van die rentepercentages. De rente wordt in het bouwdepot (bij)gestort. Bij een bouwdepot voor een verbouwing ontvang je maximaal 18 maanden rente over het saldo in het bouwdepot. Bij een bouwdepot voor de bouw van een nieuwe woning ontvang je maximaal 30 maanden rente over het saldo in het bouwdepot.

Looptijd van je bouwdepot

Je bouwdepotrekening blijft bij de verbouwing van een bestaande woning 18 maanden in stand. Je kunt het bouwdepot eenmalig verlengen tot 24 maanden. De looptijd voor een bouwdepot voor een de bouw van een nieuwbouwwoning is standaard 24 maanden, en kan 1 keer verlengd worden tot 36 maanden. Het bedrag uit het bouwdepot dat je niet opmaakt, wordt gebruikt om een deel van de hypotheek af te lossen.

Wil je kosten declareren?

Maak gebruik van ons declaratieformulier Bouwdepot. Je kunt deze per e-mail versturen naar hypotheken@moneyou.nl.