Bouwdepot

Bouwen of verbouwen

Ga je verbouwen of koop je een nieuwbouwhuis? Dan biedt een bouwdepot uitkomst. Dit is een speciale rekening bij je hypotheek waaruit je de kosten van nieuwbouw of een verbouwing betaalt.

Wat is een bouwdepot?

Ga je een bestaande woning verbouwen, dan geef je bij je hypotheekaanvraag door hoeveel geld je wil lenen voor de verbouwing. Dit deel van je hypotheekbedrag stort Moneyou op een speciale rekening: het bouwdepot. Het geld in het bouwdepot moet je uitgeven aan de bouw of verbetering van je woning. Koop je een nieuwbouwwoning, dan komt zelfs het hele hypotheekbedrag in het depot.

Rente

Je krijgt rente over het geld in je bouwdepot. Deze is gelijk aan de rente die je betaalt voor je hypotheek. Betaal je 4% hypotheekrente, dan krijg je dus ook 4% rente. Bestaat je hypotheek uit meerdere leningdelen met verschillende rentes? Dan is de rente die je krijgt een gewogen gemiddelde van die rentes.

Bij een bouwdepot voor een verbouwing ontvang je maximaal 18 maanden rente over het saldo in het bouwdepot. Bij een bouwdepot voor een nieuwe woning maximaal 30 maanden over het saldo in het bouwdepot.

Looptijd

De maximale looptijd van je bouwdepotrekening bij verbouwing is 18 maanden. Je kan het bouwdepot eenmalig verlengen met 6 maanden. De looptijd voor een bouwdepot voor een nieuwbouwwoning is standaard 24 maanden en kan je 1 keer verlengen tot 36 maanden.

Het bouwdepot eindigt als:

  • er geen geld meer in je bouwdepot zit, of als
  • de einddatum van het bouwdepot is bereikt. Zit er op de einddatum nog geld in het bouwdepot? Dan los je daarmee een deel van je hypotheek af.

Kosten declareren

Facturen en bonnen voor de bouw of verbouwing dien je eenvoudig bij ons in. Maak hiervoor gebruik van ons declaratieformulier Bouwdepot. Vul het formulier helemaal in en onderteken het. Stuur daarna het formulier met de facturen per e-mail naar hypotheken@moneyou.nl.

Bij de verbouwing van een bestaande woning betalen wij de facturen aan jou uit. Bij nieuwbouw betaalt Moneyou de ingediende facturen rechtstreeks aan de aannemer of leverancier. Je hoeft deze rekeningen dus niet zelf vooruit te betalen.

Korting voor duurzaam wonen

Koop je een nieuwbouwhuis of ga je vernieuwbouwen? Dan betaal je mogelijk een lagere rente dankzij onze duurzaamheidskorting.

Bestaande hypotheek aanpassen

Wil je je huidige huis verbouwen en heb je al een hypotheek bij Moneyou?