Nieuws voor adviseurs

Klanten kunnen hun gegevens voortaan met jou delen

Datum
Goed nieuws! Per 17 juni 2024 kunnen klanten ons toestemming geven om hypotheekgegevens met jou te delen. Bij een nieuwe hypotheek kunnen klanten toestemming geven in de offerte. In de offerte voor een verhoging of omzetting kan de klant geen toestemming geven. Ze kunnen wel toestemming geven met een formulier, of door ons te bellen.

Toestemming geven via de offerte

In een offerte die is uitgebracht op of na 17 juni 2024 staat een extra alinea waarin klanten toestemming kunnen geven om hypotheekgegevens met jou te delen. Vanaf dat moment kan jij ook direct met je klant bespreken, dat jij er óók in de beheerfase voor je klant kan zijn. Slim bezig!

Zo eenvoudig maken we het voor de klant

Bij het ondertekenen van de offerte kunnen klanten aangeven dat ze akkoord gaan met het delen van hypotheekgegevens. Dit is de tekst die in onze offerte komt te staan:

HULP BIJ UW HYPOTHEEK IN DE TOEKOMST

U heeft uw hypotheek afgesloten met hulp van uw (onafhankelijk) adviseur. Zo sluit uw hypotheek goed aan op uw situatie van nu. Ook in de toekomst kan uw adviseur uw hypotheek in de gaten houden en met u meedenken. Bijvoorbeeld over eventuele veranderingen van uw hypotheek. Hiervoor heeft hij toegang nodig tot uw hypotheekgegevens.

U geeft daarvoor eenvoudig toestemming door hieronder een kruisje te zetten. Dit is niet verplicht. U kunt deze offerte dus ook accepteren zonder dat u deze toestemming geeft. Natuurlijk kunt u uw toestemming ook altijd weer stoppen door ons te bellen. Kijk op moneyou.nl/delen-gegevens voor meer informatie. Totdat u de toestemming weer stopt, delen we uw gegevens met uw adviseur. Die kan u precies vertellen hoe hij omgaat met uw gegevens en wat hij voor u kan betekenen.

O Ik geef toestemming aan Moneyou om mijn gegevens te delen met mijn hypotheekadviseur.

Meer informatie lezen

Op HOMY vind jij nog meer over ‘Toestemming delen gegevens’. Je klant leest er meer over op onze site.