Je gegevens delen met je adviseur

Je kan je adviseur toegang geven tot je hypotheekgegevens. Die kan dan je gegevens bekijken en hypotheekwijzigingen voor je regelen. Ook kan je adviseur samen met jou je hypotheek in de gaten houden en letten op belangrijke momenten tijdens de looptijd.

Welke gegevens delen we met je adviseur?

Als je ons toestemming geeft, delen we de volgende informatie met je adviseur. Je adviseur kan je vertellen hoe hij omgaat met je gegevens.

 

  • Je naam, geboortedatum en adresgegevens en die van je partner als dat van toepassing is.
  • Leningnummer, soort hypotheek en hypotheekinschrijving.
  • Ingangs- en einddatum van je hypotheek, oorspronkelijk hypotheekbedrag, actueel hypotheekbedrag, wel of geen NHG, actuele hypotheekrente, einddatum van de rentevastperiode en brutomaandbedrag.
  • De bij ons bekende marktwaarde van het onderpand.
  • Bij een bouwdepot: of dit actief is, de einddatum en het actuele saldo.
  • Als je vermogen opbouwt via een spaar- of beleggingsproduct bij Moneyou: informatie die we je sturen over de waardeontwikkeling van dat product.

Zo geef je je adviseur toegang

Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek geef je in de offerte aan als je je adviseur toegang wil geven tot je gegevens. Je kan het ook later nog regelen met het 'Formulier toestemming delen klantgegevens' . Hiervoor heb je het tussenpersoonnummer van je adviseur nodig.

Staat je hypotheek op 2 namen? Bespreek dan eerst of je partner akkoord is met het delen van jullie gegevens.

Toestemming stoppen

Je toestemming loopt door totdat jij hem stopt. Je kan je toestemming altijd weer stoppen, door ons te bellen.

Delen zonder toestemming?

In sommige situaties hebben we geen toestemming nodig om je gegevens te delen. Dit doen we alleen als dit op basis van de wet verplicht is, of als de wet dit in een bepaalde situatie toestaat.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik mijn gegevens delen met mijn adviseur?
Het is niet verplicht om je gegevens te delen met je adviseur. Door inzicht te geven in je actuele hypotheekgegevens, kan je adviseur je sneller helpen en belangrijke momenten rond je hypotheek in de gaten houden.
Waarom moet mijn partner ook toestemming geven?
Als je hypotheek op 2 namen staat, gaat het om persoonsgegevens van jezelf en je partner. Daarom moeten jullie allebei akkoord geven dat Moneyou deze gegevens deelt met je adviseur. Vraag daarom eerst of je partner ook akkoord is. Daarna kan een van jullie beiden de toestemming geven.
Ik wil mijn gegevens niet meer delen met mijn adviseur, wat moet ik doen?
Bel ons om dit door te geven. Wil je later opnieuw gegevens delen, of juist met een andere adviseur delen? Dan kan je dit opnieuw regelen via het formulier.
Kan ik mijn gegevens ook met een andere adviseur delen?
Ja, dit kan. We raden je aan om eerst met je nieuwe adviseur te bespreken wat die voor je kan doen. Daarna kan je ons toestemming geven je hypotheekgegevens te delen met je nieuwe adviseur. Je vult dit formulier  in en deelt dat met je nieuwe adviseur of met ons.
Deelt Moneyou ook gegevens zonder toestemming?
Ja, er zijn gegevens die Moneyou mag delen zonder dat je hiervoor toestemming hebt gegeven. Bijvoorbeeld als we wettelijk verplicht zijn bepaalde hypotheekgegevens te delen met de Belastingdienst. Ook bij sommige bijzondere situaties mogen we klantgegevens delen, bijvoorbeeld uit zorgplicht.
Ik zie in Mijn Moneyou al een adviseur staan. Heeft die toegang tot mijn gegevens?
Volgens onze gegevens heb je jouw lening afgesloten via deze adviseur. Of deze adviseur heeft namens jou de laatste offerte voor een wijziging op je lening aangevraagd. Dat betekent niet dat wij je persoonsgegevens delen met deze adviseur. Je moet ons daarvoor altijd toestemming geven.
Ik heb mijn gegevens gedeeld met adviseur A. Ik wil een wijziging aanvragen via adviseur B. Kan dat?
Nee, dat kan niet. We delen gegevens maar met 1 adviseur. Voor het indienen van een wijziging moet je eerst de adviseur wijzigen van A naar B. Daarna kan je ons toestemming geven om je gegevens te delen met adviseur B. Je vult het Formulier toestemming delen klantgegevens in en deelt dat met je nieuwe adviseur of met ons.
Ik heb mijn gegevens gedeeld met adviseur A. Kan ik dan zelf een wijziging doorgeven via Mijn Moneyou?
Ja, dat kan. Het maakt niet uit of je adviseur je gegevens wel of niet kan inzien.
Hoe lang duurt het voordat de gegevens in Mijn Moneyou wijzigen?
De toestemming (of het stoppen daarvan) verwerken we direct.
Ik heb mijn gegevens niet gedeeld met een adviseur. Kan een adviseur dan wel een wijziging voor mij doen?
Nee, dat kan niet. Een adviseur kan alleen een wijziging voor je aanvragen als hij je gegevens kan inzien. Je moet ons eerst toestemming geven je gegevens te delen met je adviseur.