Nieuws voor adviseurs

Moneyou introduceert rentekorting

1 augustus 2021

Leuk nieuws! Onze rente wordt nog scherper met een korting voor woningen met energielabel A: de duurzaamheidskorting. Een korting die jij meteen mag weggeven aan kopers, oversluiters én renteherzieners. Een mooi extraatje dus. Lees wanneer de korting geldt en hoe het werkt.

Extra korting voor label A woningen

Heeft je klant een woning met minimaal een geregistreerd energielabel A of heeft hij een nieuwbouwwoning gekocht? Dan krijgt hij vanaf 1 augustus 0,05% rentekorting als hij een nieuwe hypotheek afsluit of zijn hypotheek oversluit. Bestaande Moneyou-klanten kunnen de korting ook krijgen als hun nieuwe rentevastperiode ingaat op of na 1 augustus. De duurzaamheidskorting wordt automatisch verwerkt als de woning bij start van de rentevastperiode of binnen 24 maanden daarna minimaal een geregistreerd energielabel A heeft. Zo profiteren je klanten automatisch en vaak al tijdens hun rentevastperiode van korting op hun hypotheekrente.

Lees alles over de duurzaamheidskorting

Kenmerken van de duurzaamheidskorting

  • Woningen met minimaal een geregistreerd energielabel A krijgen 0,05% rentekorting bij aankoop en bij een nieuwe rentevastperiode
  • Respijttermijn van 24 maanden vanaf ingang rentevastperiode om alsnog korting te krijgen
  • Te combineren met rentevastperioden van 1 tot en met 30 jaar
  • Te combineren met alle aflosvormen
  • Niet te combineren met variabele rente

Je klant krijgt de korting automatisch

Jij of je klant hoeven de duurzaamheidskorting niet apart aan te vragen. Bij een aankoop en de start van een nieuwe rentevastperiode passen wij de korting automatisch toe als de woning een geregistreerd energielabel A heeft. En ook als binnen 24 maanden vanaf de start van een nieuwe rentevastperiode voor de woning een energielabel A wordt geregistreerd. Je ziet de korting vanaf 1 augustus verwerkt in onze renteaanbiedingen.

Meer informatie

Ga naar de pagina over de duurzaamheidskorting of neem contact op met je relatiemanager. Die vertelt je er graag meer over.