HOMY · Voor adviseurs

Duurzaamheidskorting

Onze rente wordt nog scherper met een korting voor woningen met energielabel A: de duurzaamheidskorting. Een korting die jij mag weggeven aan kopers, oversluiters én renteherzieners. Een mooi extraatje dus. Lees wanneer de korting geldt en hoe het werkt.

Extra korting voor nieuwbouw en label A woningen

Heeft je klant een woning met minimaal een geregistreerd energielabel A of heeft hij een nieuwbouwwoning gekocht? Dan krijgt hij vanaf 1 augustus 0,05% rentekorting als hij een nieuwe hypotheek afsluit of zijn hypotheek oversluit. Bestaande Moneyou-klanten kunnen de korting ook krijgen als hun nieuwe rentevastperiode ingaat op of na 1 augustus. De duurzaamheidskorting wordt automatisch verwerkt als de woning bij start van de rentevastperiode, of binnen 24 maanden daarna, een geregistreerd energielabel A heeft. Zo profiteren je klanten automatisch en al tijdens hun rentevastperiode van korting op hun hypotheekrente.

Kenmerken van de duurzaamheidskorting

  • Nieuwbouw- en vernieuwbouwwoningen en woningen met minimaal een geregistreerd energielabel A krijgen 0,05% rentekorting bij aankoop en bij de start van een nieuwe rentevastperiode
  • Bij aankoop nieuwe woning, bij oversluiten of bij start nieuwe rentevastperiode
  • Respijttermijn van 24 maanden vanaf ingang rentevastperiode om alsnog korting te krijgen
  • Te combineren met rentevastperioden van 1 tot en met 30 jaar
  • Te combineren met alle hypotheekvormen
  • Alleen bij vaste rente

Je klant krijgt de korting automatisch

Jij of je klant hoeven de duurzaamheidskorting niet apart aan te vragen. Wij passen de korting automatisch toe als binnen 24 maanden vanaf de start van een nieuwe rentevastperiode voor de woning minimaal een energielabel A wordt geregistreerd. Je ziet de korting vanaf 1 augustus verwerkt in onze renteaanbiedingen.

Meer informatie