Moneyou Hypotheek

Calcasa Desktop Taxatie®

Wil je je hypotheek verhogen of aanpassen, of sluit je een overbruggingslening af? Soms kan de waarde van je huis dan op afstand worden bepaald met een Calcasa Desktop Taxatie®. Dat scheelt je tijd, moeite en geld.

Zo vraag je een Calcasa Desktop Taxatie® aan

 • Ga naar www.desktoptaxatie.nl

   

 • Kies ‘Moneyou’
 • Vul de gegevens in over je woning, zoals je postcode en huisnummer. Je ziet direct of je gebruik kan maken van een Calcasa Desktop Taxatie®. De prijs is € 95 (vanaf 10 januari 2023).

   

   

 • Als je gebruik kan maken van een Calcasa Desktop Taxatie®, bekijkt een taxateur of de waarde van je woning online bepaald kan worden. 

   

 • Als de taxateur de waarde van je woning online kan bepalen, ontvang je na betaling binnen 4 werkuren een desktoptaxatierapport (pdf). Deze pdf van het desktoptaxatierapport kan je vervolgens uploaden in Mijn Moneyou.

Wanneer een Calcasa Desktop Taxatie®?

Meestal kan je een Calcasa Desktop Taxatie® gebruiken als je aanvraag aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Na de aanpassing is je hypotheek maximaal 90% van de marktwaarde
 • Na de aanpassing is je hypotheek lager dan € 750.000 

Hebben we toch een gewoon taxatierapport van je nodig? Kijk dan eens naar onze Taxatieservice

Online waardebepaling

Een Calcasa Desktop Taxatie® is een online inschatting van de waarde van een woning door een onafhankelijke taxateur. De taxateur bekijkt op afstand of de waarde van het huis met online data bepaald kan worden. Dat doet hij of zij van achter een bureau (een ‘desktop’), dus zonder langs te komen bij de woning. Deze manier van taxeren wordt ook wel een ‘hybride taxatie’ genoemd. De prijs van de Calcasa Desktop Taxatie® is € 95 (vanaf 10 januari 2023).

Goed om te weten

Op dit moment accepteren wij alleen de Calcasa Desktop Taxatie®. De Calcasa Desktop Taxatie® kan je niet gebruiken als je een nieuwe hypotheek afsluit of je hypotheek oversluit. En ook bij verhogen, aanpassen of overbruggen is een Calcasa Desktop Taxatie® niet altijd mogelijk. Dan heb je een taxatierapport nodig. Bijvoorbeeld via onze Taxatieservice. Wil je alleen je risicoklasse aanpassen? Dan is een recente WOZ-verklaring meestal voldoende. 

Meer informatie

Wat als ik al een taxatierapport heb?
Als je al een taxatierapport hebt die op de datum van de offerte niet ouder is dan 6 maanden, kan je deze gewoon bij ons aanleveren.
Wat als ik het niet eens ben met de waarde?

Als je het niet eens bent met de uitkomst van de Calcasa Desktop Taxatie®, kan je altijd een gevalideerd taxatierapport aanleveren. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld onze taxatieservice.

Heb je vragen over Calcasa?

Neem dan contact op met een van onze hypotheekcoaches.