Let op! Geld lenen kost geld! Let op! Geld lenen kost geld!

Moneyou Hypotheek

Duurzaamheidskorting

Koop of heb je een huis met minimaal een geregistreerd energielabel A, of koop je een nieuwbouw- of vernieuwbouwwoning? Dan betaal je een lagere rente dankzij onze duurzaamheidskorting van 0,05%.

0,05% korting op je hypotheekrente

 • Voor huizen met minimaal een definitief energielabel A
 • Wij checken je energielabel en passen de korting automatisch toe
 • De korting geldt voor de hele rentevastperiode

Wanneer krijg je korting?

Als je een nieuwe woning koopt, je hypotheek oversluit of als er een nieuwe rentevastperiode ingaat en je voldoet aan deze voorwaarden:

 • Je betaalt vaste rente voor je hypotheek
 • Je rentevastperiode duurt 1 tot 30 jaar
 • Je woning heeft minimaal energielabel A bij start van je nieuwe rentevastperiode, of binnen 24 maanden daarna
 • Je koopt een nieuwbouwwoning of gaat je woning (ver)nieuwbouwen

Hoe krijg je de korting? Kies je situatie

Hoe je de duurzaamheidskorting krijgt, hangt af van het type woning dat je hebt of koopt. Lees hieronder meer over de 3 mogelijkheden:

1. Ik koop een nieuwbouwwoning

Als je een nieuwbouwwoning koopt, weten we zeker dat deze voldoet aan het bouwbesluit en minimaal energielabel A krijgt. Sluit je een hypotheek af voor een nieuwbouwwoning? Dan hoef je niets te doen om de duurzaamheidskorting te krijgen. Deze krijg je direct bij het afsluiten van je hypotheek.

2. Ik heb al een hypotheek of koop een bestaand huis dat ik niet verbouw

Check welk energielabel nu voor je huis is geregistreerd. In Mijn Moneyou zie je ook het label van je woning.


 • Is een energielabel A of hoger geregistreerd? Dan hoef je niets meer te doen. Zodra er een nieuwe rentevastperiode begint, krijg je automatisch onze duurzaamheidskorting als je aan de overige voorwaarden voor de korting voldoet.
 • Staat er geen energielabel, of energielabel B of lager? En denk je dat je huis kans maakt op minimaal een energielabel A? Dan kan het interessant voor je zijn om een (nieuw) energielabel aan te vragen via een energieadviseur. Goed om te weten: je krijgt de duurzaamheidskorting alleen als je rentevastperiode is ingegaan op 1 augustus 2021 of later. En als een erkende energieadviseur binnen 24 maanden na de start van je nieuwe rentevastperiode minimaal energielabel A voor jouw huis registreert bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Die registratie kan 5 werkdagen duren, nadat hij het energielabel heeft bepaald. Het aanvragen van een energielabel kost geld. Vind een energieadviseur

3. Ik koop voor ‘vernieuwbouwen'

Koop je een woning die gerenoveerd wordt volgens het actuele bouwbesluit? Zorg er dan voor dat je dit kan bewijzen met een gevalideerd taxatierapport. Dan krijg je vanaf de start van de hypotheek duurzaamheidskorting. We helpen je graag bij je taxatierapport met onze taxatieservice.

Rekenvoorbeeld

Bij dit rekenvoorbeeld zijn we uitgegaan van:

 • een Annuïteitenhypotheek
 • een looptijd van 30 jaar
 • zonder verzekeringspremies
 • het maandbedrag van de eerste maand

De rentes in de tabel zijn een voorbeeld. Bekijk de rentes die wij op dit moment aanbieden.

Rekenvoorbeeld - Annuïteiten Hypotheek

Hypotheekbedrag € 200.000,00
 Rentepercentage   2,00%
 Looptijd  30 jaar
 Rentebedrag  € 333,33
 Aflossing  € 405,91
 Bruto maandbedrag  € 739,24
 Totale prijs van de hypotheek € 266.126,40
 Jaarlijks kostenpercentage (totale kosten per jaar)  2,02%

Vraag & antwoord

Ik ga mijn huis verduurzamen. Hoe kan ik dat financieren?

Je kan bij Moneyou tot 6% meer lenen dan de waarde van je woning om energiebesparende maatregelen te financieren. Ook bij een nieuwbouwwoning.

Lees meer

Hoe kan ik zien welk energielabel ik nu heb?
Op energielabelvoorwoningen.nl zie je je huidige energielabel of vraag je een nieuwe aan. In Mijn Moneyou zie je ook welk energielabel je woning heeft.
Waar moet het energielabel A geregistreerd worden?
Om onze duurzaamheidskorting te krijgen, moet minimaal een definitief energielabel A geregistreerd zijn bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat kan alleen via een erkend energieadviseur. Vind een energieadviseur
Wie kan een energielabel voor mij registreren?
Alleen een erkend energieadviseur kan het energielabel voor je registreren bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Vind een energieadviseur
Ik heb een energielabel ontvangen van mijn energieadviseur. Hoelang duurt het voor mijn energielabel is geregistreerd?
Vanaf het moment dat je van jouw energieadviseur een pdf van het energielabel hebt ontvangen, kan het nog tot 5 werkdagen duren voor het energielabel is geregistreerd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Sinds wanneer bestaat de duurzaamheidskorting?
We bieden de duurzaamheidskorting aan sinds 1 augustus 2021.
Wanneer gaat mijn rentekorting in?

Dat hangt af van je situatie:

 • Als je een nieuwe hypotheek afsluit voor een nieuwbouwhuis, een huis met energielabel A of voor ‘vernieuwbouw’, dan gaat de duurzaamheidskorting direct in vanaf de start van je 1e rentevastperiode.
 • Heb je al een hypotheek en krijg je minimaal energielabel A? Dan gaat de korting in als er een nieuwe rentevastperiode start.
 • Wordt je energielabel geregistreerd binnen 24 maanden nadat een nieuwe rentevastperiode is gestart? Dan gaat deze in op de 1e dag van de eerstvolgende nieuwe maand na de dag waarop je energielabel A geregistreerd is bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De korting geldt vervolgens tot de einddatum van de gekozen rentevastperiode. Je ontvangt een brief van ons als je korting ingaat.


Voor hoelang krijg ik de korting?
Als je de korting eenmaal ontvangt, krijg je deze tot het einde van de rentevastperiode waarin de duurzaamheidskorting inging. Het maakt daarvoor niet uit hoelang je energielabel geldig is.
Ik ga verhuizen. Kan ik mijn duurzaamheidskorting meenemen?
Nee, dat gaat niet. Want of je duurzaamheidskorting krijgt, hangt af van het huis waarvoor je een hypotheek hebt. Dus als je naar een ander huis gaat, bepalen we opnieuw of je de duurzaamheidskorting krijgt. Je krijgt de duurzaamheidskorting opnieuw als je nieuwe hypotheek en nieuwe huis voldoen aan de dan geldende voorwaarden.