Moneyou Lenen is overgegaan naar DEFAM

Moneyou Lenen is per 1 juli 2021 gestopt. De bestaande leningen (inclusief alle rechten, plichten en je persoonsgegevens) zijn per deze datum overgedragen aan DEFAM, een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V.
Je kan niet meer inloggen op Mijn Moneyou Lenen. Begin juli ontvang je van DEFAM een welkomstbrief en een aparte brief met een activatiecode. Hiermee activeer je je account op MijnDEFAM. 

Wat betekent dit voor mij?

  • Op 1 juli 2021 heeft Moneyou je overeenkomst overgedragen aan DEFAM. 
  • Je maandbedrag en contractuele voorwaarden blijven hetzelfde.
  • Begin juli ontvang je van DEFAM een brief met meer informatie.
  • Vanaf 1 juli 2021 incasseert DEFAM je termijnbetalingen.  

Veelgestelde vragen

Wie is DEFAM en wat is de relatie met DEFAM?
DEFAM is net als Moneyou een 100% dochter van ABN AMRO. DEFAM is specialist in verantwoord lenen. Je lening is bij DEFAM in goede handen.
Mag Moneyou mijn persoonsgegevens zomaar overdragen aan DEFAM?
Voor de overdracht van je lening, is het noodzakelijk om alle bijbehorende gegevens, waaronder je persoonsgegevens, over te dragen aan DEFAM. Hierdoor kan DEFAM je zo goed mogelijk van dienst zijn. Wettelijk is een overdracht van persoonsgegevens ook toegestaan omdat deze gegevens noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de overeenkomst. 
Verandert er iets aan mijn lening?
Nee, je lening verandert niet. Ook blijven alle contractuele voorwaarden gelijk, waardoor je maandtermijn niet wijzigt.
Wat gebeurt er met de maandelijkse incasso van mijn lening?
De incasso’s tot 1 juli 2021 worden door Moneyou gedaan, zoals je gewend bent. Incasso’s na 1 juli 2021 worden gedaan door DEFAM. Hiervoor maakt DEFAM gebruik van bankrekeningnummer NL83 ABNA 0243 2241 41, met incassant ID NL19 ZZZ 3008184 00000.
Ik wil mijn lening wijzigen, kan dit?
Neem hiervoor contact op met de Klantenservice van DEFAM via 030 659 6600. Zij nemen deze dienstverlening over van Moneyou.
Krijg ik na 1 juli nog een jaaroverzicht of eindafrekening van Moneyou?
DEFAM verzorgt de jaaropgave over 2021 en zal zorgdragen voor de juiste informatie. Je ontvangt deze begin 2022.
Waar vind ik meer informatie over de uitspraak van het Kifid over de variabele rente op een Flexibel Krediet van ABN AMRO?
Op deze pagina vind je meer informatie over de laatste stand van zaken over de uitspraak die de Commissie van Beroep van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft gedaan op donderdag 4 maart 2021 over variabele rente op een Flexibel Krediet van ABN AMRO.