Zelf je hypotheek aanvragen

100% online

Je weet welke hypotheek je wil en kent je financiële situatie. Daarom kies jij voor zelf aanvragen, zonder advies. Ben je er klaar voor?
 • Doe de kennis- en ervaringstoets
 • Verzamel je gegevens en dien je aanvraag in
 • Hou de status van je aanvraag bij met onze Track & Trace

Zo werkt zelf aanvragen

 • Bereken je mogelijkheden

  Zet je financiën op een rij. Bereken wat je ongeveer bij ons kan lenen en welke maandlasten daarbij horen. 

 • Doe de kennis- en ervaringstoets
  Met onze kennis- en ervaringstoets check je of je genoeg weet van hypotheken. En of je je genoeg bewust bent van de risico’s van de hypotheek en de gevolgen daarvan voor je eigen situatie.

 • Vul je aanvraag in

  Geslaagd voor de kennis- en ervaringstoets? Start dan met je aanvraag. Sluit je toch liever niet zelf je hypotheek af? Vraag dan een onafhankelijk adviseur naar de Moneyou Hypotheek.
 • Renteaanbod en documenten uploaden

  Na ontvangst van je aanvraag, krijg je ons renteaanbod in je Mijn Hypotheek-omgeving. Daar volg je ook de status van je aanvraag. Onderteken het renteaanbod en upload alle documenten.
 • Offerte ondertekenen en naar de notaris!

  Accepteren we je hypotheekaanvraag, dan krijg je onze offerte. Akkoord? Dan hoef je alleen nog je handtekening te zetten.

   

  Bekijk het uitgebreide stappenplan

Moneyou Hypotheekcoach

Vanaf het moment dat je een hypotheek bij ons aanvraagt, staat onze persoonlijke hypotheekcoach voor je klaar. Die geeft geen advies, maar beantwoordt wel veel vragen. Bijvoorbeeld over de status van je aanvraag of de criteria waaraan je documenten moeten voldoen.

Via een onafhankelijk adviseur

Sluit je je Moneyou Hypotheek toch liever af met advies van een onafhankelijk hypotheekadviseur? Dat kan ook. We werken met adviseurs door het hele land.

Korting op je hypotheekrente

Koop je een huis met minimaal een geregistreerd energielabel A? Of een nieuwbouw- of vernieuwbouwwoning? Dan betaal je een lagere rente dankzij onze duurzaamheidskorting.

"Ik heb het afsluiten van mijn hypotheek bij Moneyou als zeer positief ervaren. Het aanvragen en aanleveren van informatie via de website gaat erg gemakkelijk. In het bijzonder ook tevreden over de telefonische bereikbaarheid en de deskundigheid en klantvriendelijkheid van de medewerkers."


Frans Wassenaar
5 augustus 2021

Lees meer reviews