Hypotheekvormen bij Moneyou

De manier waarop je je hypotheek terugbetaalt, noemen we de hypotheekvorm. Bij Moneyou kan je kiezen uit 2 hypotheekvormen: annuïteiten en aflossingsvrij. Je kan deze ook combineren.

Ben je al klant bij Moneyou, dan kan je ook een van onze ‘oude hypotheekvormen’ hebben. Je vindt ze iets lager op deze pagina.


Annuïteiten Aflossingsvrij 
Tijdens de looptijd betaal je maandelijks Rente en aflossing Alleen rente
Terug te betalen aan het eind van de looptijd Niets, de hele hypotheek is tijdens de looptijd afgelost
Het hele hypotheekbedrag. Je betaalt dit met eigen geld of uit de verkoopopbrengst als je je huis verkoopt. Het risico bestaat dat er hierna nog een restschuld over is.
Maandlast Brutomaandlast blijft gelijk, netto maandlast neemt geleidelijk toe
Blijft gelijk
Maximale lening ten opzichte van de waarde van je woning
Maximaal 100%
Maximaal 50%

Meer informatie Meer informatie

Oude hypotheekvormen

Deze hypotheekvormen bieden we niet meer aan. Sommige klanten hebben deze hypotheekvormen nog wel. Wil je een nieuwe hypotheek afsluiten? Dan kan je kiezen uit een annuïtaire of aflossingsvrije vorm.

Beleggingshypotheek
De Beleggingshypotheek bestaat uit een leningdeel en een beleggingsrekening. Voor het leningdeel betaal je maandelijks rente, je lost tijdens de looptijd niet af. Je bouwt een bedrag op je beleggingsrekening op, waarmee je aan het einde van de looptijd je hypotheek terugbetaalt.

Levenhypotheek
De Levenhypotheek bestaat uit een leningdeel en een kapitaalverzekering. Voor het leningdeel betaal je maandelijks rente, je lost tijdens de looptijd niet af. Je betaalt periodiek premie aan je verzekeraar. De opbrengst uit de verzekering gebruik je om aan het einde van de looptijd je hypotheek terug te betalen.
Bankspaarhypotheek
De Bankspaarhypotheek bestaat uit een leningdeel en een geblokkeerde spaarrekening. Voor het leningdeel betaal je maandelijks rente, je lost tijdens de looptijd niet af. Je spaart een bedrag op je spaarrekening, waarmee je aan het einde van de looptijd je leningdeel Bankspaarhypotheek helemaal terugbetaalt.
Spaarhypotheek
De Spaarhypotheek bestaat uit een leningdeel en een verpande spaarverzekering. Voor het leningdeel betaal je maandelijks rente, je lost tijdens de looptijd niet af. Je spaart een bedrag in je spaarverzekering, waarmee je aan het einde van de looptijd je leningdeel Spaarhypotheek helemaal terugbetaalt.