Over Moneyou

EXPLORE, DREAM & DISCOVER

De meest eenvoudige en innovatieve online bank worden. Dat is onze ambitie. Bij Moneyou sluit je verschillende financiële producten zelf online af, zonder gedoe.

To boldly go where no bank has gone before

Je weet zelf het best wat goed voor je is. Vertrouw op jezelf en regel je eigen financiën. Bij Moneyou vertellen we je nooit wat je met je geld moet doen, maar geven je het overzicht, de informatie en de mogelijkheden om zelf de juiste beslissingen te nemen.

Sparen voor een wereldreis, als een big spender je geld laten rollen, lenen voor een verbouwing of met een hypotheek je droomhuis financieren: bij Moneyou regel je het zelf en 100% online.

Onze uitgangspunten

Streven naar eenvoud

Het kan altijd makkelijker. Spaarrekening openen of hypotheek afsluiten? Wij streven naar duidelijke en transparante producten die je eenvoudig online of, nog makkelijker, via je smartphone afsluit.

Op ooghoogte

Wij vertellen je nooit wat je met je geld moet doen, maar bieden je overzicht, informatie en gemak. Zo stellen we je in staat om zelf de juiste keuzes te maken. En denk je dat het beter kan? Laat het ons weten en we gaan voor je aan de slag.

Ogen op de horizon

…en doorzwemmen. Wij kijken vooruit, zijn altijd nieuwsgierig en proberen liever iets nieuws dan te berusten in wat we al weten.

Eenvoud dankzij techniek

Techniek dient de mens. Door de nieuwste technieken op een slimme manier in te zetten zorgen wij voor een gestroomlijnde en awesome gebruikerservaring.

Samen vooruit

Jij weet wat je nodig hebt om zelf je financiën te regelen. Daarom ontwikkelen we onze producten samen met alle gebruikers. In overleg met onze klanten en een groep van externe professionals, financiële afficionado’s en enthousiaste creatievelingen bouwen we zo de bank van de toekomst.

Highlights

Moneyou Betalen

Moneyou Go: je kunt meer met je geld dan je denkt

Moneyou lanceert met Moneyou Go de bank in your hand. Met Moneyou Go weet je altijd hoe je er financieel voor staat. Installeer de app, open je rekening en verdeel je geld over verschillende potjes. Altijd overzicht. Geen verrassingen. En ook nog rente over je saldo. Betalen of overboeken doe je eenvoudig via de app, iDEAL of je betaalpas. Wel zo makkelijk!
Moneyou Hypotheek

Doe-het-zelf-hypotheek

Een hypotheek afsluiten ingewikkeld? Wij vinden dat het wel meevalt. Onze klanten zijn, met de juiste tools en informatie, heel goed in staat om hun eigen situatie in kaart te brengen en een hypotheek samen te stellen die daarbij past. Daarom bieden we, als eerste Nederlandse aanbieder, de online doe-het-zelfhypotheek. Bedoeld voor mensen die graag zelf de financiering regelen en willen besparen op advies- en bemiddelingskosten.
Moneyou Sparen

Sparen? There's an app for that!

Gelanceerd in 2010 is de Moneyou Sparen app de eerste Nederlandse app waarmee je eenvoudig een spaarrekening opent en beheert.
Moneyou Lenen

Lenen? The time is now!

Sparen kost tijd en soms kun je niet wachten. Daarom bieden we sinds 2009 ook online leningen. Bereken online hoeveel je wilt lenen of wat je per maand wilt betalen en vraag je lening aan via onze website of, nog makkelijker, op je mobiel. Easy as pie!
Moneyou DE

Bis zur Unendlichkeit und noch viel weiter!

The sky is the limit maar Duitsland is dichterbij. Nederland bleek al snel te klein voor onze grote ambities en daarom begonnen we in 2011 met spaar- en beleggingsrekeningen in Duitsland, in 2012 volgde België met spaarrekeningen en sinds 2014 kan ook in Oostenrijk een online spaarrekening worden geopend bij Moneyou.

BankingCheck Award 2018

Op de onafhankelijke vergelijkingssite bankingcheck.de kunnen Duitse consumenten verschillende financiële producten beoordelen. Moneyou.de werd verkozen tot beste Direktbank 2018 en sleepte daarmee de Banking Check Award voor deze categorie in de wacht. Supertoll!
Forbes

Moneyou in Forbes’ World's Best Banks 2019

Het Amerikaanse tijdschrift Forbes heeft in samenwerking met het marktonderzoeksbureau Statista een "World's Best Banks 2019" ranglijst opgesteld. Moneyou is in Nederland bij de beste financiële dienstverleners geëindigd. De ranglijst is grotendeels gebaseerd op klanttevredenheid. In totaal werden meer dan 40.000 respondenten in 23 landen ondervraagd.

Onze geschiedenis

2001 Moneyou

Moneyou begint als online label voor hypotheken van ABN AMRO.

2008 Moneyou

In 2008 worden we een zelfstandige dochteronderneming en breiden we het aanbod uit met een online spaarrekening. Door de laatste techniek in te zetten vereenvoudigen we het proces en open je in enkele stappen een spaarrekening via onze website en, twee jaar later, via de eerste spaar-app van Nederland.

Gouden spaarvarken

Je spaart natuurlijk niet voor niets. Door de scherpste rente aan te bieden slepen we twee jaar op rij het Gouden spaarvarken voor ‘best renderende spaarrekening’ in de wacht.

2009 Moneyou

Sparen kost tijd en soms kun je niet wachten. Daarom bieden we sinds 2009 een doorlopend krediet. Bereken online hoeveel je wilt lenen of hoeveel je maximaal per maand wilt betalen en vraag je lening eenvoudig aan via onze website of je smartphone.

2010 Moneyou

Altijd je spaargeld op zak. Als eerste financiële dienstverlener in Nederland lanceert Moneyou een app waarmee je eenvoudig een spaarrekening opent en beheert. Je spaart nooit zomaar, je spaart met doel. Daarom introduceren we tegelijkertijd doelsparen: kies je doel, maak een potje aan en spaar je droom bij elkaar.

2011 Moneyou

Moneyou is de eerste aanbieder van de online doe-het-zelfhypotheek in Nederland. Wij zorgen voor de benodigde informatie en een gestroomlijnd aanvraagproces zodat je zelf de juiste keuzes kunt maken. Doordat je alles zelf doet, bieden we je een scherpe rente en bespaar je op advieskosten.

2011 Moneyou

Wat is jouw stip op de horizon? Wij willen uitgroeien tot een online full service bank op Europees niveau. Nederland bleek al snel te klein voor onze ambities. Iedere reis begint met een enkele stap en daarom bieden we sinds 2011 spaar- en beleggingsrekeningen in Duitsland.

2012 Moneyou

To infinity and beyond! Het succes in Duitsland smaakte naar meer en nu kunnen ook onze zuiderburen een spaarrekening openen via www.moneyou.be.

2014 Moneyou

Oostenrijk, waarom niet? Heb je ooit Wenen gezien in de lente? In Oostenrijk bieden we online spaarrekeningen.

Meest voordelige annuïteitenhypotheek

We blijven scherp. Zowel in 2016 als 2017 worden we beoordeeld met 5/5 sterren door onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview. Daarmee is onze  annuïteitenhypotheek één van de meest voordelige in Nederland.

2018 Moneyou

Moneyou Go, de bank in je hand. We introduceren een nieuwe app waarmee je slim al je financiële zaken regelt en altijd overzicht houdt. Jij weet wat je nodig hebt om snel en simpel je financiën te regelen. Daarom ontwikkelen we Moneyou Go samen met alle gebruikers via het co-creatieplatform Moneyou Create.

2018 Moneyou

Beste direktbank 2018 volgens BankingCheck

In mei 2018 verkoos de onafhankelijke vergelijkingssite bankingcheck.de Moneyou tot beste direktbank van Duitsland. Moneyou werd vooral geprezen om de hoge kwaliteit van de service en de eenvoud van de processen.