Je hypotheek aanvragen en afsluiten bij Moneyou

Als je weet je wat voor hypotheek je wilt, dan is het tijd om te zorgen dat je hypotheek rondkomt. In dit stappenplan vind je alles over het aanvragen en het afsluiten van je hypotheek. Van het aanvragen van het renteaanbod en het aanleveren van stukken tot het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris. Bekijk stap voor stap wat je moet doen om uiteindelijk je hypotheek aan te vragen.

Doe de kennis- en ervaringstoets

Als je een hypotheek afsluit, heeft dat altijd gevolgen voor je financiële situatie. Op de korte én de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Om te testen of je daarvoor genoeg kennis en ervaring hebt, doe je altijd eerst een kennis- en ervaringstoets voordat je bij Moneyou je hypotheek aanvraagt.

Vul de hypotheekaanvraag in

Zorg dat je gegevens over je inkomen, financiële verplichtingen en – als je die hebt – van je huidige hypotheek bij de hand hebt. Vul deze gegevens in en geef aan hoe je je hypotheek wilt samenstellen. Vervolgens ontvang je van ons een renteaanbod: hierin staat welke rente je bij ons kunt verwachten en wat de bijbehorende maandlasten zijn, op basis van de gegevens die je hebt ingevuld. Je ontvangt het renteaanbod per post en in je persoonlijke hypotheekomgeving van Moneyou. Hiervoor ontvang je inloggegevens zodra je je hypotheekaanvraag hebt ingevuld.

Onderteken het renteaanbod en upload de benodigde documenten

Kun je je vinden in het renteaanbod? Onderteken het aanbod dan en upload het binnen 14 dagen in ‘Mijn Hypotheekaanvraag’. Om je de hypotheek te kunnen verstrekken, heeft Moneyou ook een aantal documenten van je nodig, zoals een recente salarisstrook en werkgeversverklaring, een taxatierapport en de koopovereenkomst. Ook deze lever je snel en eenvoudig aan door ze te uploaden in je persoonlijke hypotheekomgeving. Aan de hand van documenten die je hebt ingestuurd, beoordeelt Moneyou of je de gewenste hypotheek kunt krijgen. Daarna ontvang je van ons een offerte met het definitieve aanbod.

Stuur de offerte ondertekend retour en maak een afspraak bij de notaris

Kijk de offerte goed door. Ben je het eens met de offerte? Stuur deze dan binnen 2 weken ondertekend terug naar Moneyou. Dit kan ook eenvoudig via je persoonlijke hypotheekomgeving. Daarna is de overeenkomst definitief en kun je een afspraak maken bij de notaris.