Hypotheek met behulp van brondata

Kies je voor het afsluiten of verhogen van onze hypotheek via een onafhankelijk adviseur? Dan hoef je minder documenten aan te leveren als je je gegevens ophaalt bij overheidsbronnen.

Afsluiten of verhogen met zo min mogelijk documenten

Als je je hypotheek afsluit of verhoogt via een adviseur kan je kiezen voor het direct ophalen van je gegevens bij de overheidsbronnen waar je meest recente gegevens bekend zijn. Zoals UWV en MijnOverheid. We noemen dit brondata. Dit scheelt jou en je adviseur tijd want je hoeft dan minder documenten aan te leveren tijdens het aanvraagproces.

Is het gebruik van brondata veilig?

Jouw gegevens worden via een veilige verbinding gedeeld met je adviseur en Moneyou. De technische verbindingen zijn zo ingericht dat je gegevens alleen naar Moneyou en je adviseur worden verstuurd. Je bepaalt altijd zelf welke gegevens je ophaalt. En de gegevens worden pas verstuurd als jij akkoord geeft. De gegevens worden alleen gebruikt voor de verhoging of een nieuwe hypotheek.

Hoe werkt het ophalen van brondata?

In plaats van dat je zelf je documenten bij elkaar zoekt, geef je toestemming aan een applicatie (Ockto of iWize) om deze gegevens direct op te halen bij bijvoorbeeld MijnOverheid of UWV. Zo wordt het zelf aanleveren van documenten als het identiteitsbewijs of een werkgeversverklaring overbodig.

De gegevens worden opgehaald via het klantportaal van je adviseur Dit portaal is uitgerust met de software van Ockto of iWize. iWize is net als Ockto een functionaliteit die je gegevens op kan halen bij de officiƫle (overheids)instanties, zoals MijnOverheid en UWV.

  • 1. Jouw adviseur stuurt je een uitnodiging om in zijn klantenportaal een formulier in te vullen.
  • 2. Vanuit dit formulier log je, met behulp van DigiD, in op de websites van MijnOverheid en UWV.
  • 3. Als je alle stappen doorloopt, worden de gegevens verzameld.
  • 4. Pas als je akkoord bent, worden deze gegevens gedeeld met je adviseur en Moneyou.

Je adviseur kan je meer vertellen over het delen van gegevens via zijn klantenportaal.