Zelf je hypotheek aanvragen en afsluiten bij Moneyou

Als je weet wat voor hypotheek je wil, is het tijd om je hypotheek te regelen. In dit stappenplan staat precies wat je moet doen om je Moneyou Hypotheek aan te vragen.

Zo werkt het

1. Check je situatie
Zet je inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden op een rij. Hou ook rekening met je wensen en toekomstplannen. Bereken hoeveel je ongeveer bij ons kan lenen en welke maandlasten daarbij horen.

2. Doe de kennis- en ervaringstoets
Om er zeker van te zijn dat je genoeg weet van hypotheken, doe je onze kennis- en ervaringstoets. In ongeveer een half uur beantwoord je vragen om te kijken of je voldoende bewust bent van de risico’s van een hypotheek en de gevolgen daarvan voor je eigen situatie. Je kan ook eerst je hypotheekaanvraag invullen en de kennis- en ervaringstoets daarna doen. Maar als je de toets niet haalt, kan je je aanvraag niet insturen.

Tip! Bereid je hierop voor, bijvoorbeeld door te lezen over onze hypotheekvormen – de vragen kunnen best lastig zijn.

3. Vul je aanvraag in
Geslaagd voor de kennis- en ervaringstoets? Dan kan je starten met je aanvraag. Hou de gegevens over je inkomen, financiële verplichtingen en – als je die hebt – van je huidige hypotheek bij de hand.  Voel je je toch niet zeker genoeg om zelf je hypotheek af te sluiten? Vraag dan advies aan een onafhankelijk adviseur.

4. Renteaanbod doornemen en documenten uploaden
Na het opsturen van je aanvraag krijg je een renteaanbod in Mijn Moneyou. De inloggegevens hiervoor maak je aan bij het indienen van je aanvraag. In jouw persoonlijke online omgeving volg je vervolgens precies de status van je aanvraag met onze Track & Trace service.

In het renteaanbod staat welke rente en maandlasten je kan verwachten. Ook staat er welke documenten we nodig hebben om je aanvraag te kunnen beoordelen. Bijvoorbeeld een taxatierapport en een koopakte. Wil je gebruikmaken van het renteaanbod? Upload dan binnen 14 dagen minimaal 1 van de benodigde documenten in Mijn Moneyou. Anders vervalt het renteaanbod. De overige documenten ontvangen we graag binnen 2 maanden nadat je het aanbod hebt ontvangen.

5. Offerte ondertekenen – en naar de notaris!
Met alle documenten die we van je ontvangen, beoordelen we of je de hypotheek die je hebt aangevraagd kan krijgen. Als dat zo is, ontvang je van ons een offerte met het definitieve aanbod. Kijk de offerte goed door. Ben je het eens met de offerte? Onderteken en upload de offerte dan binnen 2 weken in Mijn Hypotheek. Daarna is de overeenkomst definitief en kan je een afspraak maken bij de notaris.