Herstelkostenregeling Moneyou

Bij Moneyou doen we ons best om alles in 1 keer goed te doen. Maar soms gaat er weleens wat mis. Als dit gebeurt, herstellen wij dat natuurlijk zo snel mogelijk. Het kan zijn dat je adviseur hierdoor extra werk moet doen. Moet je je adviseur hiervoor betalen? Dan vergoeden wij de kosten aan je. Daarvoor gelden wel voorwaarden. Welke precies lees je in de ‘Herstelkostenregeling Moneyou’. Deze herstelkostenregeling is in lijn met de herstelkostenregeling van het Verbond van Verzekeraars.

Veelgestelde vragen

Voor welke fouten geldt de Herstelkostenregeling Moneyou?

De herstelkostenregeling gaat over fouten die Moneyou maakt in offertes en andere documenten. Je adviseur controleert of alles klopt wat in de documenten staat. Als hij een fout ziet, meldt hij dit aan Moneyou. Dan herstelt Moneyou de fout en de adviseur controleert de documenten opnieuw. Staat dezelfde fout dan nog steeds in de documenten, en komt dat door Moneyou? Dan kan je adviseur de Herstelkostenregeling Moneyou aanvragen.

 

Voor welke producten geldt de herstelkostenregeling?

De herstelkostenregeling is bedoeld voor producten die vallen onder het provisieverbod. Dit provisieverbod geldt sinds 1 januari 2013. Bij Moneyou gaat het om hypotheken.

 

Hoe kan je gebruikmaken van de herstelkostenregeling?

Je adviseur laat het aan Moneyou weten als de herstelkostenregeling moet ingaan. Is de fout opgelost? Dan stuurt de adviseur je een rekening. Deze moet je eerst zelf betalen. Daarna stuurt je adviseur deze rekening naar ons. Dan betalen wij het bedrag aan jou terug.

 

Waarom betaalt Moneyou de rekening niet direct aan de adviseur?

Vanaf 1 januari 2013 geldt volgens de wet een provisieverbod voor het afsluiten van een hypotheek. Hierdoor mag Moneyou geen vergoedingen betalen aan een adviseur. Ook niet als het gaat om kosten voor fouten die wij maken. Daarom betalen wij de herstelkosten direct aan jou.

 

Betaalt Moneyou elke rekening?

Nee, we vergoeden niet elke rekening. Er gelden een aantal voorwaarden:

  • Op de rekening moet de datum staan waarop je adviseur aan Moneyou heeft gemeld dat de offerte of andere documenten niet juist zijn.
  • Het bedrag op de rekening moet kloppen met de uren die je adviseur heeft gewerkt.
  • Het bedrag dat je je adviseur per uur betaalt moet redelijk zijn en vergelijkbaar zijn met het uurloon van andere hypotheekadviseurs.
  • De uren die je hypotheekadviseur rekent, moeten ook echt te maken hebben met het extra werk.

Bekijk ook ‘Wanneer vergoedt Moneyou de herstelkosten niet?’ in de Herstelkostenregeling Moneyou.