Zelf online of via een adviseur

Maak je eigen slimme keuze

Bij Moneyou bepaal jíj hoe je je hypotheek afsluit. Gewoon zelf online met hulp van een persoonlijke coach of via een onafhankelijk adviseur.

Zelf online afsluiten

Om je hypotheek zelf af te sluiten heb je voldoende kennis van hypotheken en inzicht in je financiële situatie nodig. Dit toetsen we altijd met de kennis- en ervaringstoets. Slaag je voor deze toets, dan kan je bij Moneyou je hypotheek helemaal zelf afsluiten. 100% online en voor de vaste lage afsluitkosten van € 325.

Via een onafhankelijk adviseur

Vind je het prettig om advies te krijgen of is je situatie complex? Vraag dan je hypotheek aan via een onafhankelijk adviseur. Er is er altijd een bij jou in de buurt. Het eerste gesprek is vaak gratis.Onze hypotheekcoaches staan voor je klaar

Zelf online je hypotheek afsluiten bij Moneyou betekent niet dat we je aan je lot overlaten. Vanaf het moment dat je je hypotheek bij ons aanvraagt, staat een persoonlijke hypotheekcoach voor je klaar. Deze geeft geen advies, maar heeft wel antwoord op veel vragen over de Moneyou Hypotheek en jouw aanvraag.

Checklist zelf afsluiten of met advies

Sluit je je hypotheek zelf online af of vraag je advies aan een adviseur? Wat past bij jou? Gebruik onze checklist.

Belangrijke beslissingen

Kom ik in aanmerking voor een hypotheek met NHG?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en biedt een vangnet als je de hypotheeklasten niet meer kan betalen. NHG geeft dus extra zekerheid voor jou en voor de hypotheekverstrekker. Hieraan zijn voorwaarden verbonden.

Lees meer over NHG

Welke hypotheekvorm kies ik?

Moneyou biedt 2 hypotheekvormen: annuïtair en aflossingsvrij. Het verschil zit in de wijze waarop je de hypotheek terugbetaalt. De hypotheekvorm bepaalt voor een deel de hoogte van je maandlast en of je met een restschuld blijft zitten.

Lees meer over hypotheekvormen

Hoe lang zet ik de rente vast?

Bij een vaste rente zet je de rente voor een bepaalde tijd vast, bijvoorbeeld voor 5 of 10 jaar. Deze periode wordt de rentevastperiode genoemd. Een vaste rente geeft veel zekerheid, want je rentepercentage blijft gedurende deze periode hetzelfde. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Een nadeel is dat je, in ruil voor deze zekerheid, vaak een hogere rente betaalt.

Welke looptijd kies ik?

Je bepaalt zelf hoe lang de hypotheek loopt, bijvoorbeeld 20 of 30 jaar. Bij een annuïtaire hypotheek heeft de looptijd invloed op de maandlasten. Kies je een kortere looptijd, dan moet de hypotheek eerder worden afgelost en betaal je meer per maand.

Ik wil een verbouwing meefinancieren

Soms heb je een verbouwing nodig om je nieuwe woning naar jouw wensen te maken. Als je de verbouwing niet met eigen geld kan betalen, is het meestal mogelijk dit bedrag mee te financieren via een bouwdepot.

Lees meer over een bouwdepot bij Moneyou

Heb ik een overbruggingslening nodig?

Je wil een nieuw huis kopen en hebt hiervoor de overwaarde van je huidige woning nodig, maar deze heb je nog niet verkocht. Je kan een deel van het bedrag aan overwaarde dan tijdelijk lenen van de bank, zodat je het nieuwe huis alvast kan kopen. Dit noem je een overbruggingslening. Om een overbruggingslening te krijgen, moet je met een taxatie kunnen aantonen welke overwaarde je verwacht.   

Welke aanvullende verzekeringen heb ik nodig?

Niemand wil erover nadenken, maar als jij of je partner overlijdt, arbeidsongeschikt of werkloos raakt, kan dat gevolgen hebben voor het betalen van de hypotheek. Om je in te dekken tegen de risico’s kan je verschillende verzekeringen afsluiten.