Rente wijzigen tijdens rentevastperiode

De hypotheekrente is nu erg laag. Daarom kan het nu misschien een geschikt moment zijn om je rente te wijzigen. Dat kan uiteindelijk in je maandlasten schelen. Als je niet wilt wachten tot je huidige rentevastperiode afloopt is er een mogelijkheid om dat te doen: rente afkoop. Voor het wijzigen van de rente voordat je huidige rentevastperiode is afgelopen betaal je een vergoeding. Bij renteafkoop betaal je de vergoeding in 1 keer.

Rente afkoop

Bij rente afkoop kies je voor een nieuwe rentevastperiode met een nieuw rentepercentage. Dit kan mogelijk interessant zijn als je huidige rente veel hoger is dan de rente die Moneyou nu berekent. Door je rente tussentijds te wijzigen kun je profiteren van een lagere rentestand en daarmee je maandlasten verlagen.

Voor het afkopen van je rente betaal je een vergoeding. Dit is ter compensatie van de rente die Moneyou hierdoor misloopt. Bij rente afkoop betaal je de vergoeding in 1 keer.

Rentemiddeling

Vanaf 14 september kunt u bij rentemiddeling alleen nog kiezen voor een rentevaste periode van 10 of 5 jaar. Wilt u nog rentemiddeling aanvragen tegen een rentevaste periode van 15 jaar? Doe dit dan vóór 14 september in je persoonlijke hypotheekomgeving. 

Heeft u nog vragen? Bel ons via 0800-6663993. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Wat moet je weten als je je hypotheekrente wilt wijzigen?

Een lagere rente betekent niet altijd dat je maandbedrag lager wordt. Bijvoorbeeld bij een (bank)spaarhypotheek kan je maandbedrag in die situatie hoger worden. Je moet namelijk bij een lagere rente meer sparen om het bedrag aan het einde van de looptijd te halen. Bekijk de rentetarieven van de Moneyou Hypotheek.

Waarom betaal je een vergoeding?

Bij het afsluiten van je hypotheek heb je met ons afgesproken dat je een bepaald rentepercentage voor een bepaalde tijd betaalt. Op basis van deze afspraak zijn wij ook verplichtingen aangegaan op de financiële markten. Als je (extra) aflost of tussentijds je rentevastperiode openbreekt, krijgt Moneyou over de resterende looptijd van de rentevastperiode niet meer de verwachte rente-inkomsten. Met deze vergoeding compenseren wij dit verlies aan rente-inkomsten.