Profiteer van onze aantrekkelijke afsluitkosten van € 325

Afsluitkosten Moneyou Hypotheek

Als je voldoende verstand hebt van hypotheken kan je bij Moneyou zelf je hypotheek afsluiten, zonder hypotheekadviseur. Om je hypotheek zelf af te sluiten, doe je eerst onze kennis- en ervaringstoets. Ben je geslaagd? Dan kan je profiteren van de voordelen van zelf afsluiten:

 • Geen advieskosten
 • Alleen € 325 afsluitkosten (pas als de hypotheekakte is ondertekend)
 • Aantrekkelijke rente

Hoeveel geld bespaar je?

Als je zelf je hypotheek afsluit kan je flink besparen op bemiddelings- en advieskosten, maar wat zijn deze kosten precies? De kosten voor hypotheekadvies kunnen aardig uiteenlopen, maar liggen gemiddeld tussen de € 1.500 en € 3.000 (bron: Vereniging Eigen Huis).

Het exacte bedrag is natuurlijk afhankelijk van wat de adviseur allemaal voor je regelt. Bij Moneyou betaal je slechts € 325 afsluitkosten en geen advieskosten. 

Wat kost je hypotheek bij Moneyou in totaal?

Als je zelf je hypotheek afsluit kan je dus aardig wat kosten besparen. Maar wat kost je volledige hypotheek bij Moneyou eigenlijk? Dat hangt natuurlijk af van zaken als de hoogte van je hypotheek en welke hypotheekvorm je kiest. In onderstaand rekenvoorbeeld zie je wat je in totaal betaalt als je een hypotheek afsluit van € 200.000 met een looptijd van 30 jaar.

Rekenvoorbeeld

Totaal hypotheekbedrag Vast rentepercentage Eenmalige afsluitkosten* Jaarlijkse kostenpercentage Maandbedrag** Duur van de overeenkomst Totaalbedrag 
 € 200.000  1,85%  € 325  1,87%  € 724  360 maanden  € 260.759

We gaan in deze voorbeeldberekening uit van het volgende:

 • De hypotheek wordt volledig annuïtair afgelost
 • De rentevaste periode is 10 jaar
 • Na afloop van de rentevaste periode van 10 jaar blijft het rentepercentage 1,85% gedurende de resterende 20 jaar van de looptijd

Je kan ook kiezen voor een andere hypotheekvorm, looptijd of rentevaste periode.
De bedragen in dit voorbeeld zijn afgerond.

* Afsluitkosten geldend per 1 januari 2021
** Bij een annuïteitenhypotheek betaal je een vast bedrag per maand. Wel verandert de samenstelling van dat maandbedrag. In het begin los je weinig af en betaal je veel rente. Later los je juist meer af en betaal je minder rente. In de 1e maand van de looptijd los je € 416 af. De rest van het maandbedrag is rente.

Zelf je hypotheek afsluiten

Je kan je hypotheek zelf afsluiten of via een adviseur. Zelf afsluiten betekent dat je:
 • Slaagt voor de kennis- en ervaringstoets.
 • Zelf je hypotheek samenstelt. Daarvoor heb je kennis over hypotheken en inzicht in je financiële situatie en risico's nodig.
 • Je geen advies ontvangt, terwijl dit voor jou wel van waarde kan zijn. Een adviseur zet de mogelijke risico's op een rij, en hoe je deze risico's verkleint. 
 • Zelf een aantal zaken regelt die normaal je bank of adviseur voor je doet.
 • Zelf de status van je aanvraag volgt met de Track & Trace service.

Ondanks dat het een ingewikkelde hypotheek bleek te zijn, werd alles zorgvuldig begeleid en vlot afgehandeld. Als 't nodig was zocht Moneyou zelf contact. Beter kan bijna niet.


A Riedel
20 Juli 2020

Lees meer reviews