Je huis verduurzamen

Neem verduurzaming mee in je hypotheek

Wil jij je huis duurzamer maken? Meer lenen om energiebesparende maatregelen te financieren kan met je Moneyou Hypotheek.
 • Tot 6% meer lenen dan de waarde van de woning
 • Verbouwbudget in bouwdepot
 • Ook bij een nieuwbouwwoning

Duurzaam verbouwen, financier het direct mee

Je wil een duurzamer en energiezuiniger huis. De kosten van energiebesparende maatregelen kan je met eigen geld betalen. Dat is vaak de voordeligste optie. Als je dat niet kan of niet wil, kan je er extra voor lenen. Het geld dat je extra leent, gaat in een bouwdepot.

Ook bij een nieuwbouwwoning

 

Is je nieuwbouwwoning nog niet energieneutraal of nul-op-de-meter? Dan mag je ook extra lenen voor energiebesparende maatregelen of een energiebespaarbudget. Zorg dan dat in de meerwerkovereenkomst staat hoe je je woning energiezuiniger maakt.

Jouw mogelijkheden

Er zijn twee manieren om de energiebesparende maatregelen te financieren:

Energiebesparende maatregelen

 • Als je bij je hypotheekaanvraag al weet hoe je je huis wil verduurzamen
 • Lenen tot 106% van de woningwaarde ná verbouwing
 • Kosten staan in taxatierapport of meerwerkovereenkomst

Energiebespaarbudget

 • Als je bij je hypotheekaanvraag nog niet weet hoe je je huis wil verduurzamen
 • Lenen tot 106% van de woningwaarde vóór verbouwing
 • Verbouwingsspecificatie niet nodig
 • Alleen voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie
 • 2 jaar de tijd om te beslissen hoe je gaat verduurzamen (3 jaar bij nieuwbouw)

Deze maatregelen financier je mee

Om het energieverbruik in Nederland terug te dringen, heeft de overheid bepaald welke maatregelen je mag meefinancieren. Voor 2022 zijn dat: gevelisolatie, dakisolatie, leidingisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing (ten minste HR++), energiezuinige deuren en kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen in combinatie met hoogrendementsbeglazing (tenminste HR++), douche-warmteterugwinningsysteem, energiezuinig ventilatiesysteem (in combinatie met andere energiebesparende maatregelen), warmtepompen, zonnepanelen, of een combinatie van de genoemde maatregelen. 
Hoe declareer ik een rekening voor energiebesparende maatregelen?
Je declareert deze rekening net als een rekening voor een verbouwing. Lees meer op moneyou.nl/bouwdepot. Wij controleren dan of de kosten zijn gemaakt voor een energiebesparende maatregel.
Krijg ik duurzaamheidskorting als ik verduurzaamd heb?
Heb je minimaal een geregistreerd energielabel A na verduurzamen? Dan kom je in aanmerking voor de duurzaamheidskorting, als de registratie is afgerond bij de start van je nieuwe rentevastperiode, of binnen 24 maanden daarna.
Hoeveel jaar heb ik de tijd voor het verduurzamen?
Het extra geld dat je leent gaat in een bouwdepot. Bij een nieuwbouwwoning heb je maximaal 3 jaar de tijd om de maatregelen uit te voeren. Heb je een bestaande woning en ga je verbouwen dan is dat maximaal 2 jaar.