Je rentevastperiode loopt af

Je kiest bij Moneyou een rentepercentage voor een bepaalde vaste periode. Dit betekent dat het rentepercentage tijdens deze afgesproken periode niet verandert. Maar wat nu als je rentevastperiode afloopt?
Als je rente afloopt, kan je opnieuw een bepaalde rentevastperiode kiezen. Dit moment noemen we de renteherziening. Wij informeren je natuurlijk op tijd als het gaat om mogelijke veranderingen van je hypotheek.

In 4 stappen naar een nieuwe rentevastperiode

 • Vooraankondiging

  4 maanden van tevoren krijg je een brief. Hierin staat voor welke leningdelen je de rente opnieuw kan vastzetten.

 • Nieuw renteaanbod

  3 maanden voor het aflopen van je rentevastperiode krijg je per post een nieuw renteaanbod, op basis van je huidige rentevastperiode. Liever een andere rentevastperiode? In Mijn Moneyou zie je alle periodes waar je uit kan kiezen en de bijbehorende rentes en maandbedragen. Dit overzicht zit ook bij de brief. Daar zie je ook welke andere mogelijkheden er zijn, zoals aflossen en oversluiten.

 • Keuze maken

  Als je voor het renteaanbod in de brief kiest, hoef je niks te doen. Liever een andere rentevastperiode? Geef dan uiterlijk 2 weken voordat je rentevastperiode afloopt je keuze aan ons door. Dit kan heel eenvoudig via Mijn Moneyou of met het formulier bij de brief.

 • Bevestiging

  Je ontvangt een bevestiging als je nieuwe rentevastperiode is ingegaan.

Meer mogelijkheden

Het einde van de rentevastperiode is een goed moment om te bekijken of je hypotheek nog bij je huidige wensen past. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Je hypotheekvorm aanpassen

Je situatie en wensen kunnen veranderen. Misschien heb je een aflossingsvrije hypotheek en wil je toch liever aflossen. Het einde van een rentevastperiode kan een goed moment zijn om dit aan te passen. Je betaalt soms wel kosten voor het aanpassen van je hypotheek.

Extra aflossen

Wil je extra aflossen op je hypotheek? En het risico op een mogelijke restschuld verkleinen? Aan het eind van je rentevastperiode kan je vergoedingsvrij aflossen.

Je hypotheek oversluiten

Bij het aflopen van de rentevastperiode kan je je hypotheek oversluiten zonder dat je een vergoeding aan Moneyou betaalt. Je betaalt vaak wel oversluitkosten, denk aan notariskosten en afhandelingskosten. Vraag een hypotheekadviseur naar je mogelijkheden.

Risicoklasse aanpassen

Je hebt veel (extra) afgelost. Of je huis is meer waard geworden. Kijk dan eens of je risico-opslag omlaag kan. Een mooie manier om je hypotheekrente te verlagen. Dit geldt ook tijdens de rentevastperiode.

Korting voor duurzaam wonen

Heeft jouw woning minimaal een geregistreerd energielabel A? Dan betaal je een lagere rente, dankzij onze duurzaamheidskorting.