Eenmalige kosten bij je hypotheek afsluiten

Dit kost je nieuwe hypotheek

Je weet dat het bij Moneyou wel goed zit met de rente. Maar wat moet je nog betalen als je je hypotheek afsluit? We zetten het voor je op een rij.

Hypotheek afsluit- en advieskosten

Of je nu kiest voor zelf online afsluiten of via een adviseur – afsluitkosten betaal je altijd. De kosten bij zelf afsluiten zijn wel veel lager, omdat je geen advies krijgt en alles zelf regelt. Sluit je je hypotheek af via een adviseur? Dan betaal je naast de afsluitkosten, ook advieskosten.

Zelf online afsluiten: € 825

Om je hypotheek zelf af te sluiten heb je voldoende kennis van hypotheken en inzicht in je financiële situatie nodig. Dit toetsen we altijd met de kennis- en ervaringstoets. Slaag je voor deze toets, dan kan je bij Moneyou je hypotheek helemaal zelf afsluiten. 100% online en voor de vaste lage afsluitkosten van € 825. Je krijgt dan geen advies.

Via een adviseur afsluiten: € 1.500 tot € 3.000

Vind je het prettig om advies te krijgen of is je situatie complex? Sluit dan je Moneyou Hypotheek af via een onafhankelijk adviseur. Het eerste gesprek is vaak gratis. Daarna betaal je eenmalig € 1.500 tot € 3.000 (bron Vereniging Eigen Huis). Meestal betaal je 1 totaalbedrag voor advies én het afsluiten van je hypotheek.

Overige kosten

Deze kosten betaal je verder nog bij het afsluiten van je hypotheek:

Taxatiekosten € 595* of Calcasa Desktop Taxatie® € 95

Je kan altijd een taxatierapport aanleveren van het huis waar je een hypotheek voor aanvraagt. Als je kiest voor de Moneyou Taxatieservice betaal je hiervoor € 595. Vraag je ook een overbruggingslening aan? Dan heb je een taxatie nodig van het huis dat je verkoopt. Vaak is een Calcasa Desktop Taxatie® bij ons ook voldoende.

*Deze prijs geldt voor een regulier woonhuis of appartement tot 800 m3.

Notariskosten € 600 tot € 1.000
De kosten voor een notaris verschillen sterk. Check als je een notaris kiest welke services je precies krijgt voor het bedrag dat je betaalt.

Kosten NHG 0,6% over je lening
Kies je voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan betaal je hiervoor eenmalig 0,6% over je lening. In ruil voor de extra zekerheid van NHG betaal je wel maandelijks een lagere rente voor je hypotheek.

Scherpe rente

Wat je maandelijks voor je hypotheek betaalt, hangt af van de rente. Daarom kies jij Moneyou.

Hoe sluit jij je Moneyou Hypotheek af?

Bij Moneyou heb je de keuze: zelf online aanvragen of via een onafhankelijk adviseur.