Je rentevastperiode loopt af: wat nu?

Je kiest bij Moneyou een rentepercentage voor een bepaalde vaste periode. Dit betekent dat het rentepercentage tijdens deze afgesproken periode niet verandert. Maar wat nu als je rentevastperiode afloopt?

Nieuwe rentevastperiode kiezen

Als je rente afloopt, kun je opnieuw een bepaalde rentevastperiode kiezen. Dit moment noemen we bij Moneyou de renteherziening. Moneyou informeert je graag goed en tijdig als het gaat om mogelijke veranderingen van je hypotheek. Hieronder lees je welke stappen je allemaal doorloopt.

Stap 1: vooraankondiging

4 maanden van tevoren krijg je van ons een brief. In deze brief staan de leningdelen waarvoor je de rente opnieuw kunt vastzetten. Ook lees je welke andere mogelijkheden er zijn.

Stap 2: nieuw renteaanbod

3 maanden voor het aflopen van je rentevastperiode krijg je van ons een nieuwe renteaanbod. Dit renteaanbod is op basis van de huidige termijn van je rentevastperiode. Kies je liever voor een andere rentevastperiode? In de brief staan alle rentevastperioden met bijbehorende rentepercentages waar je uit kunt kiezen. Naast kiezen voor een nieuwe rentevastperiode kan je ook kiezen voor andere mogelijkheden, zoals aflossen en oversluiten. Verder op de pagina lees je er meer over.

Stap 3: keuze maken

Als je voor dezelfde rentevastperiode kiest, dan hoef je niks te doen. Wil je liever een andere rentevastperiode? Geeft dan uiterlijk twee weken voordat je rentevastperiode afloopt je keuze aan ons door.

Stap 4: bevestiging

Als de nieuwe rentevastperiode is ingegaan sturen we je een bevestiging.

Welke mogelijkheden heb je nog meer

Het einde van de rentevastperiode is een goed moment om te bekijken of je hypotheek bij je huidige wensen past. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Je hypotheekvorm aanpassen

Je persoonlijke situatie en wensen kunnen veranderen. Zo willen veel mensen met een Aflossingsvrije Hypotheek toch liever aflossen tijdens de looptijd. Op het moment dat de rentevastperiode afloopt, kan je dit aanpassen.

Onbeperkt kosteloos aflossen

Wil je lagere maandlasten? Of het risico op een mogelijke restschuld verkleinen? Onbeperkt vergoedingsvrij aflossen kan je aan het eind van je rentevastperiode doen.

Je hypotheek oversluiten

Loopt de rentevastperiode van je hypotheek binnenkort af? Dan kan je je hypotheek ook oversluiten. Vraag je hypotheekadviseur naar de mogelijkheden.

Je tariefklasse wijzigen

Is de waarde van je woning gestegen? Of is je hypotheekschuld verlaagd? Dat kan gunstige gevolgen hebben voor de rente die je betaalt. Dit geldt ook tijdens de rentevastperiode.

Wil je meer weten

Wil je meer weten over jouw rentevastperiode? Vraag je hypotheekadviseur om advies. Of kijk bij de meest gestelde vragen over hypotheekrente.