Je koopt je eerste huis

Snel weten wat je kan lenen

Als je voor het eerst een huis koopt, komt er veel op je af. Als je weet hoeveel je kan lenen, kan je een passend bod doen als je dat ene leuke huis tegenkomt.

  • Scherpe rentes
  • Aflossingsvrij of annuïtair – of een combinatie
  • Nationale Hypotheek Garantie (NHG) mogelijk

Handig! Checklist huis kopen

Pak de koop van je eerste huis goed aan.

Rentekorting bij nieuwbouw

Koop je een nieuwbouwhuis? Dan betaal je een lagere rente dankzij onze duurzaamheidskorting.

Vlot, persoonlijk en rechtvaardig. Vooral dat laatste is erg belangrijk bij het verkrijgen van een hypotheek: het gevoel hebben dat je correct en integer behandeld wordt. Proces via de website erg duidelijk. Chapeau.


Eleonora
5 februari 2021

Lees meer reviews

Dit is de Moneyou Hypotheek

Bij Moneyou houden we het graag overzichtelijk. Met een basic hypotheek en een scherpe rente. Handig. Zeker als je je eerste huis koopt, want er is genoeg te regelen.

Meer informatie

Ik heb een studieschuld. Krijg ik een hypotheek?

Ja, maar de studieschuld wordt wel meegenomen in de inkomenstoetsing. Hierdoor kun je dus minder lenen. Voor de toetsing is het van belang in welk stelsel jouw studieschuld valt. Een lening in het oude stelsel wordt wat zwaarder gewogen dan in het huidige stelsel, omdat deze in kortere tijd moet worden afgelost.

Meer over hypotheekvormen

Kan ik een huis kopen zonder vast arbeidscontract?

Ja, dat kan. Zelfs bij een tijdelijk dienstverband van korter dan 6 maanden wordt het inkomen volledig als toetsinkomen meegenomen. Voorwaarde is wel dat de proefperiode voorbij is. En dat je een intentieverklaring voor onbepaalde tijd hebt.

Wat is het verschil tussen aflossingsvrij en annuïtair?
Bij Moneyou kan je kiezen uit 2 hypotheekvormen: annuïtair en aflossingsvrij. Deze vormen kan je ook combineren. Het verschil tussen de hypotheekvormen in het kort:
  • Annuïteitenhypotheek: je lost je hypotheek tijdens de looptijd af en kan in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek.
  • Aflossingsvrije hypotheek: je betaalt je hypotheek aan het einde van de looptijd terug met eigen geld of de verkoopopbrengst van je eigen woning. Je hebt alleen onder voorwaarden recht op hypotheekrenteaftrek als je al een hypotheek hebt afgesloten voor 1 januari 2013.