Je hypotheek beheren

Heb je een hypotheek bij Moneyou en wil je iets wijzigen? Of heb je een vraag over (het aflossen van) je hypotheek? We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet:


Rente wijzigen tijdens de rentevastperiode

De hypotheekrente is nu erg laag. Daarom kan het nu misschien een geschikt moment zijn om je rente te wijzigen. Dat kan uiteindelijk in je maandlasten schelen. Als je niet wilt wachten tot je huidige rentevastperiode afloopt zijn er twee mogelijkheden om dat te doen: rente afkoop en rentemiddeling.

Meer over het tussentijds wijzigen van je hypotheekrente


Tussentijds tariefklasse aanpassen

Is de waarde van je woning gestegen? Of is je hypotheekschuld verlaagd? Dat kan gunstige gevolgen hebben voor de rente die je betaalt. Vraag Moneyou dan tussentijds de tariefklasse aan te passen.

Meer over tussentijds tariefklasse aanpassen


Vergoedingsvrij extra aflossen

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk je hypotheek extra af te lossen zonder daarvoor een vergoeding te betalen.


Meer over vergoedingsvrij extra aflossen


Moneyou Mijn Hypotheek omgeving

In de Moneyou Mijn Hypotheek omgeving is het mogelijk om je gegevens te raadplegen en te wijzigen.

  • Heb je een renteaanbod aangevraagd en wil je de status volgen, of heb je al een Moneyou hypotheek? Log dan in op Mijn Hypotheek.
  • Heb je al een Moneyou hypotheek, maar nog geen account? Maak dan hier je account aan.
  • Ben je bezig met een aanvraag bij Moneyou maar heb je nog geen renteaanbod aangevraagd? Log dan in op Mijn Hypotheekaanvraag.

 

Inloggen Mijn Hypotheek


Voorwaarden en formulieren

Ben je op zoek naar de voorwaarden van je bestaande Moneyou Hypotheek? Of wil je iets wijzigen in je hypotheek? Bekijk dan de voorwaarden of download de benodigde formulieren.

Voorwaarden en formulieren


Je hypotheek wijzigen, verhogen of oversluiten?

Overweeg je om de rentevastperiode van je hypotheek bij Moneyou te wijzigen, je hypotheek terug te betalen of over te sluiten naar een andere aanbieder? Dan betaal je daarvoor een boete.
   


Betalingsproblemen

Het kan voorkomen dat je je maandlasten voor je hypotheek niet meer kunt betalen. Hoe kun je dit risico verkleinen? En wat doe je als je betalingsproblemen hebt?

 


Aflopen rentevastperiode

Als je rentevastperiode afloopt, moet je opnieuw bepalen hoe lang je de rente wilt vastzetten. Of misschien wil je wel een variabele rente. Wat moet je doen als je rentevastperiode afloopt en wanneer?

 


Aflossing kapitaaloverdracht

Heb je een Moneyou hypotheek met daaraan gekoppeld een kapitaalverzekering eigen woning of spaarrekening eigen woning voor de aflossing van je hypotheek? En wil je het opgebouwde bedrag overdragen aan een andere verzekeringsmaatschappij of bank? Dat is mogelijk.

 


Hersteladvies beleggingen

Als je een verpande beleggingsverzekering hebt die bedoeld is om vermogen op te bouwen voor de aflossing van je hypotheek, dan is het mogelijk dat je het eindkapitaal niet haalt. Als je denkt dat dit voor jou geldt kun je hersteladvies krijgen. Dit hersteladvies is bedoeld om er voor te zorgen dat het eindkapitaal wel bereikt wordt of om dichter bij het eindkapitaal te komen.

 

Sluiten

Inloggen