Je hypotheek beheren

Heb je een hypotheek bij Moneyou en wil je iets wijzigen? Of heb je een vraag over (het aflossen van) je hypotheek? We zetten de belangrijkste informatie voor je op een rijtje.

Handige informatie op een rijtje

Vergoedingsvrij extra aflossen

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk je hypotheek extra af te lossen zonder daarvoor een vergoeding te betalen.

Tussentijds risicoklasse aanpassen

Is de waarde van je woning gestegen? Of is je hypotheekschuld verlaagd? Dat kan gunstige gevolgen hebben voor de rente die je betaalt. Vraag Moneyou dan tussentijds de risicoklasse aan te passen.

Rente wijzigen tijdens de rentevastperiode

De hypotheekrente is nu erg laag. Daarom kan het nu misschien een geschikt moment zijn om je rente te wijzigen. Dat kan uiteindelijk in je maandlasten schelen. Als je niet wilt wachten tot je huidige rentevastperiode afloopt is er een mogelijkheid om dat te doen: rente afkoop.

Voorwaarden en formulieren

Ben je op zoek naar de voorwaarden van je bestaande Moneyou Hypotheek? Of wil je iets wijzigen in je hypotheek? Bekijk dan de voorwaarden of download de benodigde formulieren.

Je hypotheek wijzigen of oversluiten?

Overweeg je om de rentevastperiode van je hypotheek bij Moneyou te wijzigen, je hypotheek terug te betalen of over te sluiten naar een andere aanbieder? Dan betaal je daarvoor mogelijk een vergoeding. Lees meer over de berekening voor vervroegd aflossen. Of bekijk meer over de nieuwe regelgeving voor vervroegd aflossen.

Moneyou Mijn Hypotheek

In de Moneyou Mijn Hypotheek omgeving is het mogelijk om je gegevens te raadplegen en te wijzigen.

Extra aflossen op je hypotheek

Je kunt per kalenderjaar maximaal 10% van je hypotheek vergoedingsvrij extra aflossen.
Let op: Bestaat je lening uit meerdere leningdelen? Dan geldt de vrijstelling van 10% op ieder leningdeel.
Wil je meer dan 10% aflossen? Dan betaal je mogelijk een vergoeding.

Extra aflossen kan op twee manieren:

  • Log in op de 'Mijn Hypotheek omgeving' en maak het bedrag over via iDEAL.
  • Maak het bedrag over op rekeningnummer NL92 ABNA 0427 5550 19 t.n.v. Moneyou. Vermeld hierbij de volgende omschrijving: h02 Extra aflossing + uw leningnummer, leningdeelnummer, achternaam

Als je aflossing is verwerkt, ontvang je een nieuw leningoverzicht

Meer informatie

Verkopen met een restschuld
Wil je jouw woning verkopen, maar verwacht je dat er een restschuld overblijft? Je hebt in dat geval toestemming nodig van Moneyou. Het is dan belangrijk dat je tijdig contact met ons opneemt. We bespreken met je welke mogelijkheden er zijn om de woning met restschuld te kunnen verkopen en hoe je jouw restschuld kunt terugbetalen. Dit kan een vervelende situatie helpen te voorkomen.

Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? In een aantal situaties valt de restschuld onder de borgstelling van NHG. Bekijk de voorwaarden op de NHG-website.

Betalingsproblemen
Het kan voorkomen dat je je maandlasten voor je hypotheek niet meer kunt betalen. Hoe kun je dit risico verkleinen? En wat doe je als je betalingsproblemen hebt?

Lees meer over betalingsproblemen.

Aflopen rentevastperiode
Als je rentevastperiode afloopt, moet je opnieuw bepalen hoe lang je de rente wilt vastzetten. Of misschien wil je wel een variabele rente. Wat moet je doen als je rentevastperiode afloopt en wanneer?

Lees meer over aflopen rentevastperiode.

Aflossing kapitaaloverdracht
Heb je een Moneyou hypotheek met daaraan gekoppeld een kapitaalverzekering eigen woning of spaarrekening eigen woning voor de aflossing van je hypotheek? En wil je het opgebouwde bedrag overdragen aan een andere verzekeringsmaatschappij of bank? Dat is mogelijk.

Lees meer over aflossing kapitaaloverdracht

Hersteladvies beleggingen
Als je een verpande beleggingsverzekering hebt die bedoeld is om vermogen op te bouwen voor de aflossing van je hypotheek, dan is het mogelijk dat je het eindkapitaal niet haalt. Als je denkt dat dit voor jou geldt kun je hersteladvies krijgen. Dit hersteladvies is bedoeld om er voor te zorgen dat het eindkapitaal wel bereikt wordt of om dichter bij het eindkapitaal te komen.

Lees meer over hersteladvies beleggingen