Je volgende huis kopen

Zelf online afsluiten of via een adviseur

Toe aan je volgende koopwoning? Een nieuw huis betekent een nieuwe hypotheek. En bij Moneyou bepaal jij of je je hypotheek zelf online afsluit of via een onafhankelijk adviseur. En wat je ook kiest, je kan altijd rekenen op onze scherpe rente.

 • Rentekorting bij energielabel A of hoger
 • Scherpe rente
 • Overbruggingslening mogelijk

Een ander huis, een nieuwe hypotheek. Zo werkt het.

 • Bereken je mogelijkheden

  Zet je financiën op een rij. Bereken wat je ongeveer bij ons kan lenen en welke maandlasten daarbij horen. 

 • Doe de kennis- en ervaringstoets
  Met onze kennis- en ervaringstoets check je of je genoeg weet van hypotheken. En of je je genoeg bewust bent van de risico’s van de hypotheek en de gevolgen daarvan voor je eigen situatie.

 • Vul je aanvraag in

  Geslaagd voor de kennis- en ervaringstoets? Start dan met je aanvraag. Sluit je toch liever niet zelf je hypotheek af? Vraag dan een onafhankelijk adviseur naar de Moneyou Hypotheek.

 • Renteaanbod doornemen en documenten uploaden

  Na het versturen van je aanvraag, krijg je een renteaanbod in Mijn Moneyou. Daarin staat welke documenten we nodig hebben. Die kan je eenvoudig uploaden in Mijn Moneyou, waar je ook de status van je aanvraag volgt.

 • Offerte ondertekenen en naar de notaris!

  Accepteren we je hypotheekaanvraag, dan krijg je onze offerte. Akkoord? Dan hoef je alleen nog je handtekening te zetten.

   

  Bekijk het uitgebreide stappenplan

Groener huis, hogere hypotheek

Vanaf 2024 bepaalt het energielabel van je toekomstige woning mede je maximale hypotheek. Hoe gunstiger je label, hoe meer je kan lenen.

Energielabel Maximaal extra hypotheekbedrag
E, F, G € 0
C, D € 5.000
A, B € 10.000
A+ tot en met A++ € 20.000
A+++ € 30.000
A++++ € 40.000
A++++ met energieprestatiegarantie
€ 50.000

Overbruggingslening

Heb je een nieuwe woning gekocht, maar je oude huis nog niet verkocht? Met een Moneyou overbruggingslening kan je (een deel van) de overwaarde van je oude huis alvast lenen voor je nieuwe hypotheek.

Verhuisregeling

Ga je verhuizen naar een volgende koopwoning en heb je je huidige hypotheek bij Moneyou? Dan is het vaak mogelijk je basisrente mee te nemen naar je volgende hypotheek.

Nieuwbouw hypotheek

Denk je eraan om een nieuwbouwwoning te kopen? Weet wat daarbij komt kijken. Want een nieuwbouwhuis kopen is anders dan de aankoop van een bestaand huis.

De Moneyou Hypotheek

Kies je voor de Moneyou Hypotheek? Dan kies je voor eenvoud en een scherpe rente. 

 

 • Rentekorting bij energielabel A
 • Annuïtair, aflosvrij of een combinatie
 • Tot 106% van de woningwaarde bij energiebesparende maatregelen
 • Nationale Hypotheek Garantie (NHG) mogelijk
 • Met bouwdepot om een verbouwing of nieuwbouwhuis mee te financieren

“Snel, persoonlijk contact, en de enige execution only partij waar je je renteaanbod kan behouden om te gebruiken voor een ander onderpand, wanneer je het winnende bod niet was bij het eerste onderpand”


Jeroen
19 oktober 2023

Lees meer reviews

Veelgestelde vragen

Kan ik gebruikmaken van de verhuisregeling?

Ga je verhuizen naar een volgende koopwoning en heb je je huidige hypotheek bij Moneyou? Bekijk dan of je je basisrente kan en wil meenemen naar (een deel van) je nieuwe hypotheek. Je neemt de basisrente mee voor maximaal de uitstaande schuld en resterende rentevastperiode. En onze meest recente hypotheekvoorwaarden gaan gelden voor je nieuwe lening.

Lees meer op moneyou.nl

Ik heb mijn huidige hypotheek bij een andere hypotheekverstrekker. Moet ik zelf iets doen als ik mijn volgende hypotheek afsluit bij Moneyou?
Heb je je huidige hypotheek bij een andere hypotheekverstrekker en wil je je volgende hypotheek afsluiten bij Moneyou, dan hoef je zelf niet veel te doen. In het aanvraagproces voor je nieuwe hypotheek beantwoord je vragen over je huidige situatie. Daarin geef je ook aan waar je je huidige hypotheek hebt. De notaris zorgt er bij de overdracht voor dat je oude hypotheek (deels of volledig, afhankelijk van de verkoopopbrengst) wordt afgelost als je huidige woning wordt verkocht.
Wat gebeurt er na mijn hypotheekaanvraag?
Nadat je je aanvraag voor een Moneyou Hypotheek hebt ingediend, ontvang je van ons een renteaanbod. Ben je het hiermee eens, dan onderteken je het en lever je de gevraagde documenten aan. We beoordelen de documenten inhoudelijk en gebruiken ze om te kijken of je de aangevraagde hypotheek kan krijgen. Dit doen we op basis van onder meer je inkomen en de woningwaarde. Accepteren we de documenten, dan ontvang je een offerte. Zodra je deze hebt getekend, is het tijd om naar de notaris te gaan.
Hoe vraag ik een overbruggingslening aan?

Dit geef je aan in je hypotheekaanvraag. Lees meer over de overbruggingslening.

Hoe maak ik gebruik van de taxatieservice?

Is je huidige huis nog niet verkocht en wil je weten wat het waard is? Of wil je je nieuwe huis laten taxeren? Maak dan gebruik van onze taxatieservice.