126 reviews

Moneyou Hypotheek

Zelf je hypotheek afsluiten

Zonder adviseur je hypotheek afsluiten betekent dat je alles zelf regelt: van advies tot notaris. Zo kun je kosten besparen. Ook profiteer je van een scherpe rente. Zelf je hypotheek afsluiten is geschikt voor mensen die op de hoogte zijn van de mogelijkheden, regels en risico's. Bekijk dus goed welke hypotheek bij je past.

Waarom een hypotheek bij Moneyou?

Moneyou

100% online

Dus altijd een scherpe rente

Gratis

Je doet het zelf

Geen advieskosten

Ervaren aanbieder

Actief sinds 2001

Kenmerken van de Moneyou Hypotheek

Kennis- en ervaringstoets

Je hypotheek zelf aanvragen - ben jij er klaar voor? Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuzes maakt, doe je altijd eerst onze kennis- en ervaringstoets. In ongeveer een half uur beantwoord je vragen over de mogelijkheden, regels en risico's die horen bij het aanvragen van een hypotheek.

Checklist zelf je hypotheek afsluiten

Welke beslissingen neem je zelf bij het afsluiten van een doe-het-zelf-hypotheek? Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Kom je in aanmerking voor een hypotheek met NHG?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en biedt een vangnet voor het geval je de hypotheeklasten niet meer kunt betalen. NHG geeft dus extra zekerheid voor jou en voor de hypotheekverstrekker. Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met NHG moet je aan enkele voorwaarden voldoen.

Lees ook 'Wat is NHG precies?'

Welke hypotheekvorm kies je?

Er zijn tegenwoordig 3 verschillende hypotheekvormen: lineair, annuïtair en aflossingsvrij. Het verschil tussen deze 3 is de wijze waarop je de hypotheek terugbetaalt. De hypotheekvorm bepaalt voor een deel de hoogte van je maandlast en of je met een restschuld kunt blijven zitten. Bij Moneyou kun je kiezen uit annuïtair en aflossingsvrij.

Lees ook 'Hoe kies ik mijn hypotheekvorm?'


Hoe lang zet je de rente vast?

Wanneer je kiest voor een vaste rente zet je de rente voor een bepaalde tijd vast, bijvoorbeeld voor 5 of 10 jaar. Deze periode wordt de rentevaste periode genoemd. Een vaste rente geeft veel zekerheid want je rentepercentage blijft gedurende deze periode hetzelfde. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Een nadeel is dat je, in ruil voor deze zekerheid, vaak een hogere rente betaalt.

Lees ook 'Hoe lang moet ik de hypotheekrente vastzetten?'
Welke looptijd kies je?

Je bepaalt zelf hoe lang de hypotheek loopt, bijvoorbeeld 20 of 30 jaar. Bij een annuïtaire hypotheek heeft de looptijd invloed op de maandlasten. Kies je een kortere looptijd dan moet de hypotheek eerder worden afgelost en betaal je meer per maand.


Wil je een verbouwing meefinancieren?

Een nieuwe woning wil je natuurlijk inrichten zoals jij dat wilt. Soms is een verbouwing onvermijdelijk om de woning naar jouw wensen te maken. Als je de verbouwing niet uit eigen middelen kunt betalen, is het meestal mogelijk dit bedrag mee te financieren via een bouwdepot.

Lees meer over een bouwdepot bij Moneyou.


Heb ik een overbruggingslening nodig?

Je wilt een nieuw huis kopen en hiervoor heb je de overwaarde uit de verkoop van je huidige woning nodig, maar deze heb je nog niet verkocht. Je kunt het bedrag aan overwaarde dan tijdelijk lenen van de bank zodat je alvast het nieuwe huis kunt kopen. Dit noem je een overbruggingslening.


Welke aanvullende verzekeringen heb ik nodig?

Niemand wil erover nadenken maar als jij of je partner overlijdt, arbeidsongeschikt of werkloos raakt, kan dat gevolgen hebben voor het betalen van de hypotheek. Om je in te dekken tegen de risico’s kun je verschillende verzekeringen afsluiten. Ga na of je dit belangrijk vindt en of het voor jou interessant is.


Welke kosten bespaar je?

Als je zelf je hypotheek afsluit kun je flink besparen op bemiddelings- en advieskosten, maar wat zijn deze kosten precies? Voor een gemiddeld hypotheekadvies betaal je volgens Vereniging Eigen Huis al gauw tussen de € 1.500 en € 3.000. Het exacte bedrag is natuurlijk afhankelijk van wat de adviseur allemaal voor je regelt. Bij Moneyou betaal je slechts € 325 afsluitkosten en geen bemiddelings- of advieskosten. Zo houd je een leuk bedrag over.

Moneyou Hypotheekcoach

Zelf je hypotheek afsluiten bij Moneyou betekent niet dat we je aan je lot overlaten. Vanaf het moment dat je een hypotheek bij ons aanvraagt staat er een persoonlijke hypotheekcoach voor je klaar. Onze hypotheekcoaches geven geen advies, maar ze kunnen veel vragen over de Moneyou Hypotheek en je aanvraag beantwoorden. Bijvoorbeeld over wat de status is van je aanvraag, of de criteria waaraan je documenten moeten voldoen.
hypotheekcoaches moneyou

Zelf je hypotheek afsluiten als zzp'er

Ben je drie jaar of langer zzp'er? Dan weet je hoe het is om je eigen zaken te regelen. Bij Moneyou kun je nu ook je hypotheek helemaal zelf afsluiten. Gewoon online, zonder advies.

Oversluiten

Denk je dat je huidige hypotheek goedkoper kan? Of loopt je rentevaste periode bijna af? Dan kan het interessant zijn om je hypotheek over te sluiten naar Moneyou.

Hoeveel je precies bespaart, hangt af van of je een vergoeding betaalt voor het oversluiten van je hypotheek en van de kosten voor het afsluiten van je nieuwe hypotheek, zoals notariskosten.


Van renteaanbod naar offerte

Als je bij Moneyou een hypotheek aanvraagt, ontvang je eerst een vrijblijvend renteaanbod. Hierin staat welke rente je bij ons kunt verwachten en wat de bijbehorende maandlasten zijn.

Als je dit renteaanbod accepteert en je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je de hypotheekofferte van ons.

Net als het renteaanbod is de offerte geheel vrijblijvend. Je zit dus nog nergens aan vast. Pas wanneer je de offerte ondertekent is je hypotheek rond.

Dienstverleningsdocument

In het dienstverleningsdocument van Moneyou kun je lezen:

  • wat je van ons kunt verwachten
  • wat wij van jou verwachten
  • hoe wij voor onzie diensten worden beloond
Moneyou

Hypotheekmaat

Hypotheken ingewikkeld? Met de Moneyou Hypotheekmaat ontdek je in 4 stappen hoe je ideale hypotheek eruit kan zien.