Meer over hypotheken

Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke beslissing. Je gaat immers voor lange tijd een financiële verplichting aan. We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt. Daarom hebben we alle belangrijke aanvullende informatie over hypotheken voor je op een rij gezet.

Aanvullende informatie op een rijtje

Hypotheek beheren

Heb je een hypotheek bij Moneyou en wil je iets wijzigen? Of heb je een vraag over (het aflossen van) je hypotheek? We zetten de belangrijkste informatie voor je op een rijtje.

Dienstverleningsdocument

In het dienstverleningsdocument van Moneyou kun je lezen:

  • wat je van ons kunt verwachten
  • wat wij van jou verwachten
  • hoe wij voor onzie diensten worden beloond

Voorwaarden en formulieren

Ben je op zoek naar de voorwaarden van de Moneyou Hypotheek? Of wil je formulieren downloaden die je nodig hebt bij je hypotheekaanvraag of het wijzigen daarvan? Je vindt ze allemaal bij elkaar.

Meer informatie

Taxatieservice

Bij de aankoop van je huis moet je op zoek naar een notaris en taxateur. Voor een taxatie kun je bij Moneyou terecht. Wij hebben namelijk een taxatieservice.

Lees meer over taxatieservice

Criteria hypotheekdocumenten

Als je een hypotheek aanvraagt bij Moneyou, ontvang je van ons een renteaanbod. Als je daarmee akkoord gaat onderteken je het renteaanbod en upload je deze in je persoonlijke hypotheekomgeving op Mijn Hypotheek. Daarbij moet je een aantal documenten aanleveren. Aan de hand daarvan beoordelen we of we je de hypotheek kunnen verstrekken. De documenten die we nodig hebben, staan vermeld in het renteaanbod. Ze moeten voldoen aan een aantal eisen.

Meer over de documenten

ZZP

Ben je drie jaar of langer zzp'er? Dan weet je hoe het is om je eigen zaken te regelen. Bij Moneyou kun je nu ook je hypotheek helemaal zelf afsluiten. Gewoon online, zonder advies.

Lees meer over de ZZP hypotheek


Overbruggingslening

Heb je een nieuwe woning gekocht, maar je oude huis nog niet verkocht? Met een Moneyou overbruggingslening kun je een (deel van) de overwaarde van je oude huis alvast lenen voor je nieuwe hypotheek.

Lees meer over een overbruggingslening

Aanvraag zonder taxatierapport (Calcasa)

Als je een hypotheek aanvraagt bij Moneyou heb je in sommige gevallen geen taxatierapport nodig. De waarde van je huis kan namelijk automatisch worden bepaald door Calcasa. Dat scheelt je tijd, moeite en geld.

Meer over Calcasa

Notaris kiezen

Bij het afsluiten van een hypotheek moet je meestal ook een notaris kiezen. Alleen een notaris kan de ‘hypotheek passeren’ en ervoor zorgen dat jij de nieuwe eigenaar van het huis wordt.

Waarom een notaris?

Een notaris is bevoegd om vast te leggen wie de eigenaar van een woning is. Daarom heb je altijd een notaris nodig als je een huis koopt. Wil je weten wat een notaris allemaal doet om dat voor elkaar te krijgen?

Wat kost een notaris?

Iedere notaris zelf mag bedenken hoeveel er in rekening wordt gebracht. Volgens de wet is er namelijk geen minimum of maximum. Let daarom goed op! In de praktijk liggen de kosten meestal tussen € 700 en € 2000.

Tip:

Vergelijk notariskosten online met bijvoorbeeld:

Bouwdepot

Als je wilt verbouwen, kun je het bedrag dat je hiervoor nodig hebt soms meenemen in je hypotheek. Dit bedrag stort Moneyou op een speciale rekening: het bouwdepot.

Lees meer over een bouwdepot

Afsluitkosten

Als je voldoende verstand hebt van hypotheken kan je bij Moneyou zelf je hypotheek afsluiten, zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur. ‘Execution Only’ noemen we dat. Bij Moneyou betaal je € 325 aan afsluitkosten. Lees meer over afsluitkosten.


Nationale Hypotheek Garantie

Sluit je een hypotheek af voor een woning die maximaal € 290.000 kost? Dan is een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een veilige manier om je hypotheek te financieren.

Lees meer over NHG

Ockto

Als je een hypotheek bij Moneyou aanvraagt kun je gebruik maken van Ockto. Met Ockto verzamel je online je gegevens bij verschillende overheidssites.

Lees meer over Ockto

Hypotheekofferte verlengen

Loopt je hypotheekofferte af maar heb je meer tijd nodig voordat je naar de notaris kunt? En wil je langer gebruik maken van de rente en voorwaarden die in je offerte staan? Dan kun je de hypotheekofferte 1 keer met maximaal 3 maanden verlengen. Let op: aan het verlengen van de offerte zijn kosten verbonden.

Meer over verlengen hypotheekofferte

Stappenplannen
Het kopen van een woning is een grote stap. Bekijk daarom onze stappenplannen. Deze helpen jou bij je zoektocht naar een nieuw huis en het rond krijgen van de financiering.